Neprehliadnite

Extrémne štúdie

 

V tejto sezóne predstavíme koncepty superjácht. Takmer žiadna z týchto štúdií sa nedostala do sériovej výroby, ale spoločne s ich tvorcami si môžeme aspoň zasnívať.
/
Text Jakub Jesenski / foto: archív, wikipedia/

/Martini 6.0/

Spoločnosti Servo Yachts a Shuttleworth Design dali nápady dokopy a výsledkom je 45-metrový koncept Martini 6.0. Štúdia pozostáva z dvoch trupov spojených s nadstavbou pomocou elektropneumatického systému odpruženia. Výšku plavidla možno nastaviť až na 4,5 metra počas vlnobitia, čím sa u pasažierov eliminujú nevoľnosti.

/VY-01/

Kompletne uhlíkovo-neutrálny 110-metrový koncept VY-01 navrhlo nemecké štúdio 3deluxe. Jachtu dodávajú s interiérom „ako v záhrade“. Štúdiu mali poháňať palivové články na báze vodíka a dobíjanými biometanolom spolu s tichými elektrickými motormi na dojazd 3240 námorných míľ. Štúdio opísalo loď ako „plávajúcu záhradu Eden“.

/Shape/

Lazzariniho 69-metrový koncept Shape je charakteristický tým, čo talianske štúdio definuje ako „priechodnú dieru“ vo svojej nadstavbe. Excentrický dizajn poskytuje hosťom dostatok priestoru na opaľovanie, pričom zostáva chránený pred prírodnými živlami. Veľký nekonečný bazén so skleneným dnom je umiestnený na hornej palube a ponára sa do otvoru, do ktorého sa dostanete dverami na prove.

/Kairos/

Holandský Oceanco sa spojil s legendárnym dizajnérskym štúdiom Pininfarina, aby dali dokopy koncept Kairos. Hybridná 90-metrov dlhá superjachta sa vyznačuje úplne symetrickým profilom. Spoločnosť Oceanco opísala loď ako „plávajúci, živý ostrov, ktorý oslobodzuje tých, ktorí sú na palube, aby mohli naplno žiť v danom momente“. Koncept obsahuje E-Hybridný pohonný systém, ktorý využíva batérie ako svoj primárny zdroj energie.

 

/Codecasa Jet 2020/

Futuristické 70-metrové „lietadlo“ inšpirované dizajnom superjachty Codecasa dostalo názov Codecasa Jet 2020. Je nabité štylistickými prvkami zo sveta leteckého priemyslu a dizajnu, vrátane slnečnej terasy, ktorá pripomína „chvost lietadla“. Ďalšia inšpirácia je prítomná vo vzduchových vstupoch jachty, ktoré sú navrhnuté tak, aby pripomínali prúdový motor.

/Lucaya/

Koncept 144-metrovej plachetnice s názvom Lucaya, ktorá disponuje plachtami DynaRig, predstavilo štúdio Kyron Design. Vynikajúce dizajnové prvky navrhnuté na plavbu po Bahamách zahŕňajú tri stožiare. Okrem toho mal byť k dispozícii heliport aj plážový klub s barom pod holým nebom.

/Cetacean/

Tento futuristický uhlíkovo-neutrálny koncept od Luca Dini Design & Architecture je vybavený plne elektrickým pohonným systémom. Okrem toho na lodi nechýbajú ani strešné solárne panely, ktoré zaisťujú „úplný rešpekt k životnému prostrediu“. Architekti a dizajnéri navrhli 28-metrový koncept po práci na projekte v chránenej morskej oblasti na Blízkom východe. Pracovali tam pre spoločnosť, ktorá požadovala plavidlo na cestovanie v oblasti bez negatívnych vplyvov na životné prostredie.

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv