Neprehliadnite

LPGA: Spilková kartu nezískala, v zámorí ale zostáva

 

Golfistka Klára Spilková v boji o kartu na budúcu sezónu v americkej sérii LPGA neuspela. Česká profesionálka skončila v záverečnej časti kvalifikácie v Dothane v Alabame so skóre +7 na delenom 70. mieste a so značným odstupom zaostala za 46 hráčkami, ktoré získali kartu na LPGA.

Najlepšia česká profesionálka po svojej vlaňajšej tretej sezóne v elitnom LPGA skončila v hodnotení na 122. mieste. Preto musela do kvalifikácie, v ktorej už predtým dvakrát uspela. Po prvých štyroch kolách kvalifikácie prešla tesne medzi 74 golfistky do záverečných štyroch kôl. V nich len raz zahrala kolo pod par a za postupom zaostala o priepastných 11 úderov.

Pražská rodáčka s olympijskými skúsenosťami po neúspešnej kvalifikácii na elitný okruh LPGA sa odhlásila z bojov o kartu na Ladies European Tour (LEZ). Nepriamo tak naznačila, že v zámorí zostane a v tomto roku bude hrať nižšiu americkú sériu Symetra Tour. „Skúsim ešte šťastie tu v USA,“ poznamenala 26-ročná Spilková potom, čo v Alabame skončila sedemdesiata.

Vďaka účasti v záverečnej fáze kvalifikácie LPGA však má Spilková automaticky istú  kartu na Symetra Tour. V kvalifikácii o LPGA sa jej podarilo v ôsmich kolách dostať pod par len po dvoch rundách. Celkovo mala sedem rán nad par, víťazka turnaje zapisovala skóre -33. „Mrzí ma, že to takto dopadlo, ale zrejme je v tom pre mňa ešte nejaký ďalší zmysel,“ komentovala Spilková, ktorá vypustila kvalifikačný turnaj LET v Španielsku.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv