Neprehliadnite

Kuchar chce opäť hrať olympijský turnaj, medailu nosí vo vaku

 

Zatiaľ čo Slovensko dúfa, že na OH 2020 v Tokiu nás bude reprezentovať jediný golfista – Rory Sabbatini, v iných národných tímoch je pretlak hráčov. Napríklad z výberu USA sa do Japonska dostanú len štyria aktuálne najlepší, takže na niektoré veľké mená sa nedostane.

Pred štyrmi rokmi v olympijskom Riu patril do vyvoleného amerického kvarteta tiež Matt Kuchar. A bol to práve on, kto získal pre Spojené štáty jedinú golfovú medailu. Mala napokon bronzový cveng, pretože striebro ukoristil Švéd Henrik Stenson a olympijským víťazom sa stal Angličan Justin Rose. Na stupeň pre víťaza sa v Brazílii dostal vďaka senzačnému finálovému kolu za 63 úderov (-8).

Kuchar si „olympijskú placku“ nesmierne váži. Dokonca až tak, že si bronzovú medailu nevystavil doma na pamätné miesto, ale nosí ju neustále so sebou v golfovom vaku  „Kam ide môj bag, ide aj medaila. Doma som nenašiel iné vhodnejšie miesto než v batohu,“ uviedol Kuchar, ktorý nanešťastie musí cenný kov najčastejšie vyťahovať pri letiskovej kontrole. „Vždy tam vidia veľkú kovovú škvrnu a musím ju vybrať. A keď ju vyberám, tak je uložená v ponožke.“

 

Ak chce však Kuchar olympijské repete, bude musieť vylepšiť súťažné výsledky. Momentálne totiž figuruje na 24. mieste vo svetovom rebríčku, ale medzi americkými krajanmi je v redukovanom poradí až trinásty. Do Tokia pritom pocestuje len spomínané kvarteto zámorských borcov. Ak by sa uzavrela nominácia dnes, tak USA by reprezentovali v Tokiu Brooks Koepka, Dustin Johnson, Justin Thomas a Patrick Cantlay. Smolu by okrem Kuchara mali aj Tiger Woods, či Rickie Fowler.

 

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv