Neprehliadnite

Presidents Cup: Naplnia golfisti USA v Melbourne úlohu favoritov?

 

S legendárnym Tigrom Woodsom v pozícii hrajúceho kapitána sú americkí golfisti jasnými favoritmi Prezidentského pohára 2019. Súboj s Výberom sveta bez európskych hráčov, ktorý vedie Juhoafričan Ernie Els, sa uskutoční od štvrtka do nedele v Melbourne.

Víťaz pätnástich major titulov Woods je druhým hrajúcim kapitánom v histórii Prezidentského poháru. Jeho krajan Hale Irwin v premiérovom ročníku s Američanmi uspel. Woodsova zostava je v porovnaní s Elsovým výberom papierovo silnejšia. V zámorskom tíme síce absentuje zranená svetová jednotka Brooks Koepka, ale rebríčkový priemer amerických hráčov je 12,3.

Vo svetovom tíme je najvyššie postavený osemnásty Adam Scott z Austrálie. „Na papieri sme jasní favoriti, ale na začiatku to je nula – nula. Máme proti sebe skvelých hráčov,“ povedal s rešpektom Woods, ktorý nastúpi na prvý duel spoločne s Justinom Thomasom. „To je plán, aby som mohol v pokoji odohrať a potom stihol chlapcov ešte sledovať.“

Els má navyše medzi tuctom nominovaných hráčov sedem nováčikov, čo je najviac v histórii. „Mám mladíkov hladných po úspechu a pár skvelých hráčov. Tímový duch je vynikajúci,“ poznamenal Els, ktorý si tento rok zahral na turnaji European Tour v Českej republike na Albatrosse. Hráči svetového výberu sú v neľahkej situácii, pretože sa v médiách väčšinou skloňuje výška skóre akým prehrajú.

Nie je to úplne sranda, ale je to šanca, že nás to vyburcuje a prekvapíme,“ skonštatoval Juhoafričan Louis Oosthuizen, víťaz britského majoru The Open z roku 2010. Američania vyhrali v 25-ročnej histórii tejto tímovej súťaže desaťkrát, raz skončil súboj remízou a medzinárodný výber sa radoval z triumfu na štvordennej akcii len v roku 1998. Vtedy sa rovnako hralo až v decembri v Austrálii.

-jj-

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv