Neprehliadnite

Omega European Masters: McIlroy byl blízko, titul v Alpách zobral Soderberg

 

V obrovskú drámu sa premenil záver turnaja Omega European Masters vo švajčiarskej Crans Montaně. O víťazovi tam muselo v nedeľu rozhodnúť play-off hneď piatich hráčov, z ktorých jeden bol víťaz FedEx Cupu z minulého týždňa Rory McIlroy. Ten ale rovnako ako ostatní musel gratulovať Sebastianovi Soderbergovi.

Švéd si tak chvíľu pred svojimi 29. narodeninami pripísal prvé víťazstvo na European Tour v kariére. Rozhodli o ňom doslova centimetre. Na dodatočnej osemnástej jamke svoj birdie pat premenil, zatiaľ čo McIlroy, ktorý si krátko po ňom mohol vynútiť pokračovanie rozohrávky, olízal svojim patom hranu jamky. A keď vzápätí tesne minul nádejný pat do birdie aj Kalle Samooja, mohol začať Soderberg oslavovať.

Na European Tour sa pritom vrátil až v tejto sezóne, keď postúpil z Challenge Tour. Vlani mu okrem víťazstva z Talianska k návratu medzi európsku elitu pomohlo aj druhé miesto z D+D REAL Czech Challenge z Kunětickej Hory. „Klepal som sa niekoľko posledných jamiek,“ prezradil víťaz, ktorý sa spoliehal na podporu svojho brata v úlohe kedíka. „Pred play-off som sa ale trochu upokojil. Som na sebe hrdý, že som hral tak dobre, aj keď som sa triasol,“ dodal Soderberg. „Keď sme dohrali kolo, brat mi povedal, že som si už pravdepodobne zachránil kartu na ďalšiu sezónu, čo bolo skvelé. Cítil som potom, že nemám čo stratiť a hral som tak agresívne, ako len sa len dalo,“ prezradil Soderberg.

Víťazstvom si potom nezaistil len kartu US PGA Tour na budúcu sezónu, ale ako víťaz turnaja European Tour aj na tu ďalšiu. Okrem toho si zarobil 416.660 eur. Centimetre rozhodovali aj o zložení play-off, respektíve o tom, či bude vôbec rozohrávka. Hneď štyria hráči na záverečnej osemnástke útočili svojimi patmi na birdie. Nepremenil však ani jeden. Najbližšie k triumfu mali Lorenzo Gagli a Soderberg, ktorých pokusy skončili tesne mimo, podobne ako Samoojov a pokus Andrésa Romera.

Ešte predtým sa do boja o turnajový titul prihlásil aj McIlroy. Svetová dvojka zahrala na posledných siedmich jamkách päť berdíkov, z toho na 12 až 15 štyri v rade. Zaradil sa tak ku kvartetu adeptov na víťazstvo so skóre -14, ktorí sa spolu stretli v play-off. Nakoniec sa však satisfakcie za 11 rokov starú prehru v rozstrele na rovnakom turnaji nedočkal. Vtedy vo svojej nováčikovskej sezóne prehral v play-off s Francúzom Jeanom-Francoisom Lucquinom.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv