Neprehliadnite

SFLG 2019 – 4. kolo: Horúčava v Sedíne dokonale otestovala tímy

 

V poradí druhý turnaj v Báči už čo-to naznačil z finálových ambícií jednotlivých družstiev. Avšak až horúce dni v Nitre a Sedíne ukázali, čo je skryté v samotných družstvách.

Jún konečne golfistom doprial teplé a najmä suché počasie. Na druhej strane daždivé dni koncom mája dožičili ihriskám dostatok vlahy a tie tak mohli prekvitať podobne ako to v Báči. Čo sa týka kvality, nemožno mu nič uprieť. A to sa potom aj turnaj hneď lepšie koučuje, keď sú hráči spokojní.

Nálada bola skvelá, ak sa niekto potreboval trocha uvoľniť, mohol využiť thajskú masáž priamo v priestoroch klubového domu, o ktorú sa postarala spoločnosť Tawan. V opatere masérok sa pred a najmä po turnaji ocitla väčšina hráčov. Len krok vedľa si dokonca mohli oddýchnuť na posteli značky Bedeur, špičkového slovenského výrobcu a hrdého partnera našej túry. Ráno hráčov potešil uvítací pohárik rumu Republica a na ihrisku okrem rezníkov najmä Tatranská minerálka. A na dobrú Lavazzu je čas vždy!

Jún rozhodol

Vzhľadom na preložený turnaj nás v júni čakali až tri turnaje 17. ročníka Slovenskej firemnej ligy v golfe. Dovolím si povedať, že po konci júna už budú družstvá bojovať len o posledné voľné miesta vo finále, favoriti budú chcieť mať v tom jasno už pred letnou prestávkou. Svoje ambície naznačili už v tomto druhom kole. Najmä v kategórii brutto si dlhodobú pozíciu stráži družstvo Motor-Car, doterajších šestnásť rokov hrajúci pod hlavičkou Mercedes-Benz.

V kategórii netto sa situácia javí trocha zamotanejšia, ale to je osvedčený vývoj. Zatiaľ turnaje vychádzajú okrem spomínaného Motor-Caru aj družstvám Interaudit Group a Otyk, miešať karty by chceli aj minuloroční víťazi zo ŠEVT a reprezentanti tímu Adia-ZV Mercedes-Benz Zvolen. Avšak tu sa výpočet rozhodne nekončí, na svoju príležitosť striehnu aj ostatné tímy. Už najbližšie v Nitre na ihrisku Red Oak.

Hlavne vodu

Na ihrisku Red Oak v Nitre dokáže byť poriadne horúco. Presvedčili sa o tom účastníci tretieho kola Slovenskej firemnej ligy v golfe 2019, počas ktorého preverilo ich schopnosti suché teplé slnečné a bezveterné počasie. Obrazne povedané, potrebovali životodarnú vodu rovnako ako ihrisko. O to sme sa vďaka partnerovi Tatranská minerálka postarali, takže skvelým výkonom nebránilo v podstate nič.

A na výsledkoch sa to dostatočne prejavilo. Presné rany boli na relatívne tvrdom podklade odmenené dĺžkou, menej presným pomohol vykosený raf. Dočkali sme sa viacerých zlepšení hendikepu a dokonca aj pokorenia hranice 40 stablefordových bodov. Pri tímových výsledkoch zase v súčte troch najlepších výsledkov neprekonali 100-bodovú hranicu len tri družstvá. Golfová kvalita si rozhodne cestu do Nitry našla.

Tropický Sedín

Počas tretieho turnaja bolo na ihrisku Red Oak naozaj teplo a voda tiekla do hráčov potokom. A potom prišiel turnaj na ihrisku Golf Resortu Sedin na konci júna, keď vládli teploty vlastné skôr tropickým destináciám. Zjednodušene povedané, hráči na ihrisku v podstate trpeli. Našťastie sme mali pripravený dostatok chladenej vody a dokonca aj ľadové uteráčiky. Chladené bolo aj pivo z Pardubického pivovaru, ktorého sa na turnaji v Sedíne vypilo najviac v tejto sezóne.

Verím, že hráčom padlo naozaj dobre. Úmorné horúčavy však boli natoľko silné, že skvelé výsledky z predchádzajúceho kola sa nezopakovali. Nuž, príroda je silná čarodejka a ani na prvý pohľad dobré počasie nemusí byť až také dobré. Stobodovú hranicu sa podarilo tentoraz prekonať len trom družstvám, aj to len o chĺpok. Individuálne sa zlepšiť hcp podarilo len dvom hráčom – Martinovi Ďuriančíkovi (37 stfb) a Jozefovi Kadvoltovi (39 stfb). Posledné tohtoročné základné kolo nás čaká po letnej prestávke na úvod septembra.

Výsledky SFLG 2019 – 4. kolo (Sedín)

/Kategória brutto/

  1. Motor-Car 78 stfb
  2. Adia-ZV Mercedes-Benz Zvolen 65 stfb
  3. ŠEVT 59 stfb

/Kategória netto/

  1. Interaudit Group 102 stfb
  2. Otyk 101 stfb
  3. Motor-Car 100 stfb

Najdlhší odpal: Petra Šimková (Motor-Car)
Najbližšie k jamke: Jozef Hraško (Adia-ZV)

Priebežne poradie SFLG 2019 po 4 .kolách

/Kategórii brutto/

  1. Motor-Car  316 stfb
  2. Adia-ZV Mercedes-Benz Zvolen  276 stfb
  3. ŠEVT 265 stfb

/Kategória netto/

  1. Motor-Car 409 stfb
  2. ŠEVT 403 stfb
  3. Otyk 401 stfb

FOTOGALÉRIA – SFLG 2019 – 4. kolo (Sedín)

 

-jj-, text: Martin Pavlík ,  foto: Adrian Stránsky

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv