Neprehliadnite

US PGA Tour: Kaymer už nemôže byť Nováčikom roka

 

Exekutíva zámorskej US PGA Tour na svojom poslednom zasadnutí odhlasovala zmeny pre splnenie podmienok na získanie ocenenia Nováčik roka. Predtým sa za nováčikovskú sezónu považoval rok, v ktorom sa hráč stal členom (vrátane špeciálneho dočasného členstva)  a ako člen odohral minimálne desať turnajov. Nové regule stanovili že  noví členovia – takí ako napríklad  Martin Kaymer – už nebudú môcť získať ocenenie Nováčik roka, ak hrali viac ako sedem turnajov US PGA Tour ako profesionáli v predchádzajúcej sezóne.

/obr. Nemec Martin Kaymer/

„Za posledné roky sa objavili prípady, keď v rebríčku vysoko postavený, veterán, ktorý nebol predtým členom sa uchádzal o ocenenie pre Nováčika roka. Situácia, ktorá môže pôsobiť dosť zmätočne pre fanúšikov a pôsobí proti duchu tejto ankety,“ uvádza sa vo vyhlásení US PGA Tour.

/obr. Američan Rickie Fowler/

Azda zatiaľ najväčší zmätok vznikol v roku 2010, keď Rickie Fowler získal ocenenie pred Rorym McIlroyom, napriek tomu, že Severný Ír mal za sebou lepšie výsledky. Vyzeralo to ako proamerická voľba, pretože McIlroy hral predchádzajúci rok na všetkých majoroch a World Golf Championships. Podľa novej definície, by tak McIlroy nemohol kandidovať na zisk ocenenia Nováčik roka 2010. Titul Nováčik roka získali aj Carlos Franco v roku 1999 a Trevor Immelman v roku 2006, pričom obaja rok predtým štartovali na Prezidentskom pohári.

Autor: JJ   Foto: AP

 

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv