Neprehliadnite

U.S.Kids European Championship

 

Dňa 28. mája 2024 sa po roku opäť v nádhernom, hoci často upršanom, Škótsku uskutočnil prestížny turnaj U.S. Kids European Championship. Tento turnaj každoročne preverí schopnosti a zdatnosti aj tých najlepších hráčov a je jedným z najdôležitejších podujatí organizovaných spoločnosťou U.S. Kids Golf, ktorá sa špecializuje na podporu a rozvoj mladých golfistov po celom svete. Pre mnohých mladých hráčov je to príležitosť získať skúsenosti, ktoré im môžu pomôcť v ich budúcej golfovej kariére. Turnaj tiež podporuje športový duch a fair play.

U.S. Kids European Championship je viac než len turnaj; je to oslava mladého golfu a príležitosť pre mladých hráčov ukázať svoje schopnosti na medzinárodnej scéne. S každým rokom sa stáva dôležitejším podujatím, ktoré podporuje a inšpiruje novú generáciu golfistov.

Slovensko na tomto významnom podujatí reprezentovali nasledujúci hráči:

Chlapci do 7 rokov: Oliver FELSZEGHY
Chlapci do 11 rokov: Oskar OBRTAL
Dievčatá do 8 rokov: Andrea NOVÁKOVÁ
Dievčatá do 10 rokov: Zoey Sophia PÁPAY
Dievčatá do 11 rokov: Tereza HAJKOVÁ
Dievčatá do 14 rokov: Zuzana GURSKÁ

Škótsko je známe svojou bohatou históriou a nádhernou krajinou, ktorá láka turistov z celého sveta. Je však tiež považované za kolísku golfu, kde sa tento šport hral už od 15. storočia. Mnohé z najstarších a najprestížnejších golfových ihrísk na svete sa nachádzajú práve tu, čo robí z Škótska ideálne miesto pre organizáciu medzinárodných golfových turnajov. Je to krajina, kde sa tradícia stretáva s modernými športovými výzvami, a kde hráči môžu zažiť skutočnú esenciu golfu.

Tréningové kolá, ktoré sa odohrali v sobotu (25. mája), nedeľu (26. mája) a pondelok (27. mája), boli bohužiaľ sprevádzané búrkami a silnými dažďami. V dôsledku toho boli ihriská značne podmočené, a preto bolo povolené stavanie a čistenie loptičiek na fairway. Niektoré bunkre boli úplne podmočené a označené ako GUR, čo umožnilo beztrestný drop z týchto oblastí. Oliver s Andrejkou hrali na ihrisku Longniddry, Oskar a Zuzana Gurská na ihrisku Cragielaw, a Zoey s Terezkou na ihrisku Royal Musselburgh.

Po prvom dni sa Andrejka umiestnila na 29. mieste a Oliver na 26. mieste. Oskar zahral výborných 79 rán, čo ho umiestnilo na 22. mieste, pričom na jamke číslo 5 sa mu podaril krásny birdie. Zoey zahrala 81 rán, vrátane birdie na jamke číslo 10, a zatiaľ je na delenom 11. mieste. Terezka so svojimi 83 ránmi obsadila delené 14. miesto. Posledná hráčka reprezentujúca Slovensko, Zuzana Gurská, zahrala skvelých 85 rán a momentálne sa nachádza na delenom 6. mieste.

Golf v Škótsku je viac než len športom; je súčasťou kultúrneho dedičstva krajiny. Mnohé ihriská, ako napríklad slávne St. Andrews, sú považované za posvätné miesta pre všetkých golfistov. Preto je pre našich mladých slovenských hráčov veľkou cťou súťažiť v tejto kolíske golfu a ukázať svoje schopnosti na medzinárodnej úrovni.

Druhý deň turnaja priniesol pozitívnu náladu medzi hráčmi už od rána. Počasie bolo slnečné, čo zlepšilo atmosféru a všetci sa tešili na nadchádzajúce kolo.

Oliverovi Felszeghymu sa podarilo zahrať o dve rany lepšie ako deň predtým. Oskar Obrtál, súťažiaci v kategórii chlapcov do 11 rokov, zaznamenal výsledok 82 rán, čím si udržal 22. miesto. Opäť sa mu podarilo zahrať birdie na jamke číslo 5.

Andrea Nováková zlepšila svoj výkon o 7 rán a posunula sa na 26. miesto. Zoey Sophia Pápay zahrala v druhom kole neuveriteľných 67 rán. Počas celého kola sa jej podarilo zahrať len jeden bogey, spolu s 4 birdie a jedným eagle na jamke číslo 9, ktorá je náročnou par 5. Po druhom dni je zatiaľ na štvrtom mieste. Tereza Hajková zaznamenala vynikajúcich 74 rán, s birdie na jamkách číslo 7 a 10, čo ju posunulo na 8. miesto. Zuzana Gurská, posledná hráčka reprezentujúca Slovensko, zahrala druhé kolo s výsledkom 86 rán, čím sa momentálne nachádza na 8. mieste.

Dňa 30.05 sa konalo už posledné finálové kolo U.S.Kids European Championship na rôznych ihriskách blízko Edinburghu. Výsledky a ďalšie informácie o turnaji sú dostupné na oficiálnej stránke U.S. Kids Golf, kde môžete sledovať výkony našich slovenských reprezentantov a ďalších mladých golfistov z celého sveta.

Posledný deň sa podarilo zahraž Oliverovi Felszeghymu ešte o dve rany lepšie (58) a celkovo skončil na 26. mieste. V kategórií chlapci 8 rokov na delenom treťom mieste skončil Max Tomášek, český hráč, ktorý ale pravidelne hráva naše turnaje. V kategórií chlapci 11 rokov zahral Oskar Obrtál 80 rán, s jedným birdie na jamke číslo 7 a posunul sa o tri miesta na krásne 19. miesto zo 61 účastníkov.

Andrejka Nováková, kategória dievčatá do 8 rokov, zahrala posledný deň najlepší výsledok zo všetkých dní a umiestnila sa celkovo na 27. mieste.

V kategórií dievčatá 10 rokov Zoey dokázala priam nemožné a z 11. miesta po 1. kole dokázala skončiť na European Championship na celkovom 4. mieste. Posledné kolo zahrala po skóre 81 a 67 krásnych 71 rán, kde sa jej na jamke číslo 9 opäť podarilo zahrať eagle. Skórekartu ešte zdobili aj dva birdies na jamke č. 2 a 10. Jej ocino mi prezradil, že eagle tam zahrala už aj počas tréningového kola. Je pozoruhodné že všetky tri svoje účasti na U.S.Kids Golf European Championship dokázala vždy pretaviť na medailové umiestnenie.

Terezka Hajková, kategória dievčatá 11 rokov zahrala posledný deň pekných 78 rán. Taktiež sa jej podaril jeden eagle na jamke číslo 2 a dva birdies na jamkách 15 a 17. Celkovo sa umiestnila na 9. mieste z 23 účastníčok v jej kategórií. Zuzka Gurská mala posledný deň trošku smoly, ale celkovo sa umiestnila tiež na peknom 9. mieste.

Všetkým účastníkom ďakujeme za reprezentáciu našej krajiny a budeme sledovať aj ďalšie turnaje ako napríklad blížiaci sa Venice Open.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv