Neprehliadnite

Rezort v zelenom

 

Štvrtý turnaj zo série 19. ročníka dámskej túry pod hlavičkou titulárneho partnera, luxusnej automobilovej značky Porsche, sa hral koncom júla na ihrisku Green Resort v Hrubej Borši.

Text Ivan Mičko / foto Ján Súkup

Takmer šesťdesiat hráčok a hráčov vítal Green Resort neďaleko Bratislavy ideálnym golfovým počasím. Napriek tomu mali organizátori obavy z jeho vrtochov, ktoré sa prejavili najmä počas predchádzajúceho týždňa masívnym ochladením, dažďovými prehánkami a silným vetrom.

Golf Porsche ladies tour Hrubá Borša 29.07.2023 Foto Ján Súkup – Štartfoto

Takmer presne

Len pripomeniem, že areál golfového ihriska v Hrubej Borši otvorili 10. augusta 2014. Pri tejto príležitosti, pred deviatimi rokmi, som v našom časopise písal v úvodníku o radosti z každej novej jamky, ktorá na Slovensku pribudne. V tom roku to boli nové jamky na Táľoch aj v Hrubej Borši. Tie v okrese Senec popísal profesor Peter Gál, člen našej redakčnej rady, takto:

Rovinatá poľnohospodárska krajina, rozprestierajúca sa v najvýchodnejšej časti okresu, poskytla priestor pre jeden z pozoruhodných golfových areálov v prijateľnej dostupnosti od hlavného mesta. Kvalitná osemnástka s nápaditým dizajnom, ktorý využíva možnosti sústavy umelých vodných plôch i rozptýlenej lesnej vegetácie, je doplnená kvalitnou 9-jamkovou akadémiou, v areáli sú kapacitné cvičné plochy a solídne kryté odpalisko. Golfové plochy sú z väčšej časti obklopené masívnou zástavbou rekreačných domov.“

Zelenší rezort

Keď som sa pri slávnostnom vyhodnocovaní turnaja na klubovej terase pozrel do auditória, prevládala zelená farba. Sme radi, že našu dlhodobú hru na farby dámy prijali, a tak sa ferveje a gríny tentoraz zelenali ich nápaditými outfitmi. No naše oči potešili aj zelené tričká pánov. A prečo zelená? Predovšetkým sa hodí k zelenému rezortu. A potom – netuším, či všetci vedia, že zelená je farbou trpezlivosti. A bez trpezlivosti nie je v golfe dobrý výsledok. Pravdaže, sú tu aj ďalšie konotácie. Zelená predstavuje prírodu, ale aj šťastie, bezpečnosť a rovnováhu. Zvolené odtiene zelenej nás dokážu upokojiť a zároveň osviežiť. Cítite to aj vy? Ako by tieto slová písal hráč golfu a hľadal spôsob, ako zahrať čo možno najlepší výsledok. Ale sú tu aj ďalšie súvislosti. Zelená podporuje mier a kamarátstvo. Pozitívne vplýva na vzťahy. Obľubujú ju najmä kreatívni, emotívni, samostatní ľudia s vlastnou hlavou a organizačnými schopnosťami. Je to jedna z farieb, ktoré sú pre ľudí vitalizujúce a inšpirujúce vo všetkých jej rôznych odtieňoch.

Dráma na záver

Štvrtý dámsky turnaj, aj s bohatou účasťou mužov, zo série Porsche Ladies Tour 2023 – Race to Tecina Golf sa hral takmer v ideálnych podmienkach. Aj predpovede hovorili, že by nemalo dôjsť k žiadnym dramatickým obratom. A predsa! Tesne pred koncom turnaja, keď posledné flajty dohrávali, na deviatej a osemnástej dráhe vrcholila snaha hráčok o čo najlepší výsledok, sa začalo nad Boršou hrozivo mračiť. A tak celkom prirodzene zaznel signál maršala, ktorý upozornil všetkých na ihrisku, aby prerušili hru a stiahli sa do bezpečia. Ale v rovnakej chvíli padli posledné paty, a tak sa zápolenia v Borši dohrali bez dohrávok.

Skvelá nálada

Po celý deň boli k dispozícii so svojimi radami a zázračnými prostriedkami značky Mary Kay dámy zo Štúdia krásy Ivany Christovej. Veľa otázok mali vo chvíľach, keď hráčky postupne dohrávali a vlastne až kým nedorazili posledné flajty. Ivanka tentoraz osobne neprišla, ale kolegyne tlmočili všetkým účastníkom jej pozdrav z Dallasu, kde bola na svetovom kongrese značky Mary Kay.

Keďže z jednotky i desiatky štartoval rovnaký počet hráčov, takmer v rovnakom čase aj dohrávali. A tak sa stretli pri dobrom jedle všetci bez zbytočného čakania. Pri záverečnom vyhlasovaní víťazov a dekorovaní najlepších sa netrpezlivo čaká nielen na výsledky, ktoré sa dosiahli na ihrisku, ale aj na výsledky našej tradičnej a dlhoročnej súťaže o Najštýlovejšiu hráčku. V zelenej Borši sa hodnotil najpríťažlivejší zelený golfový outfit. Ako vždy, ani tentokrát nebol výber jednoduchý. Napokon to dopadlo, aspoň si myslím, k všeobecnej spokojnosti.

Výsledky 4. kola

Doplnkové súťaže:

Najdlhší odpal ženy: Danica Zajacová

Najdlhší odpal muži: Jozef Mathia

Najbližšie k jamke: Daniela Štefancová

Najštýlovejšia hráčka (Green Lady): Linda Grešková

Kategória C (HI 36,1 – 54)

  • 1. miesto: Barbora Peschová
  • 2. miesto: Alžbeta Melicharová
  • 3. miesto: Drahuša Makovíniová

Kategória B (HI 24,5 – 36)

  • 1. miesto: Mahulena Potašová
  • 2. miesto: Ngo Thi To Trinh
  • 3. miesto: Viera Babjaková

Kategória A (HI 0 – 24,5)

  • 1. miesto: Denisa Bartová
  • 2. miesto: Monika Stanovská
  • 3. miesto: Andrea Nemečková

Kategória D Muži:

  • 1. miesto: Venlei Liu
  • 2. miesto: Hai Lam Duc
  • 3. miesto: László Tar

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv