Neprehliadnite

Prívetivý Sedín

 

19. ročník najstaršej dámskej túry na Slovensku vybral pre účastníkov to najlepšie, čo ponúkajú ihriská doma a v blízkosti našich hraníc.

Text Ivan Mičko / foto Ján Súkup

Je prirodzené, že najväčší hráčsky potenciál, a to nielen pre golf, je v okolí veľkých mestských aglomerácií. To bol celkom prirodzený dôvod, prečo práve v okolí Bratislavy začali v novodobej histórii slovenského golfu vyrastať golfové areály.

Golf 19.ročník Porsche Ladies Tour 22.apríla 2023 v golf resorte Sedín. Foto Jan Sukup-Štartfoto

Medzi Galantou a Dunajskou Stredou

V roku 2017 pribudlo na golfovú mapu Slovenska nové 18-jamkové majstrovské ihrisko. Jeho autori ho umiestnili neďaleko obce Veľké Úľany. Počas šiestich rokov fungovania si Sedin Golf Resort obľúbili hráči nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia pre jeho veľkoryso koncipované a profesionálne vybudované dráhy so zaujímavými scenériami. Leží totiž v jedinečnom prírodnom prostredí lužných lesov Malého Dunaja. Lesné partie, ktorým dominujú osemdesiat až storočné stromy, väčšinou biele topole, strieda rovina. Možno preto túto časť ihriska niektorí prirovnávajú k britským linksom. Neoddeliteľnou súčasťou areálu sú aj vodné plochy. Sprevádzajú hráčov na viacerých jamkách. Možno práve táto skvelá kombinácia, akou sú Malý Dunaj, lesy, vodné plochy a výborné zázemie, vrátane tréningových plôch a reštaurácie, priťahuje čoraz viac nadšencov tejto kráľovskej hry.

Prvý turnaj

Kvalita a obľúbenosť golfového rezortu v Sedíne – to bol dôvod, prečo sme práve toto ihrisko zaradili na úvod aktuálneho ročníka Porsche Ladies Tour 2023 – Race to Tecina Golf 2023. Nebol to najobsadenejší turnaj, ale kto práve na prvom turnaji dámskej túry otváral svoju golfovú sezónu, určite neoľutoval. Vzorne pripravené ihrisko, reštaurácia, zázemie čakalo na protagonistov jedinečnej dámskej túry. Ak k tomu prirátame výborné golfové počasie, tak nič nebránilo hrať na hranici svojich možností.

Sedín v modrom

Modrá je farbou oblohy aj mora. Predstavuje istotu, stálosť, nekonečno, nesmrteľnosť, víziu, duchovnosť, jemnosť, ľahkosť a bezpečnosť. Na oblečení je modrá znakom serióznosti, spoľahlivosti, precíznosti, kvality, sofistikovanosti, rozvážnosti, dôveryhodnosti. Aj preto ju využívajú v marketingovej komunikácii banky obchodníci, politici…

Sme radi, že našu hru na farby prijala väčšina účastníčok turnaja v Sedíne. Odbornej komisii sa najviac páčil outfit Katky Blahovej, ktorá získala titul Najštýlovejšia hráčka turnaja. Všimli sme si, že modro-čiernu kombináciu doplnila štýlovou modrou ploskačkou.

P. S.

Dekorovanie víťazov a odovzdávanie trofejí a cien ozdobili dve mimoriadne príjemné udalosti. Nehrajúca účastníčka prvého turnaja 19. ročníka série Porsche Ladies Tour 2023 – Race to Tecina Golf 13-ročná Mimi vila počas hry krásne venčeky z lúčnych kvetov pre víťazky, ktoré aj osobne dekorovala.

Ivana Mandáková za 84 rán a najlepší dámsky individuálny výkon získala osobitnú cenu. Vytvorili ju manželia Balážovci z Piešťan, ktorí víťazke tejto doplnkovej súťaže venovali a upiekli slávnostnú tortu. Nielen upiekli, ale aj osobne do Sedína priviezli a Ivane odovzdali. Ďakujeme, Balážovci!

Výsledky:

Doplnkové súťaže:

Najdlhší odpal ženy: Janka Šebestová

Najbližšie k jamke: Danka Mutalová

Najštýlovejšia hráčka: Katarína Blahová

Kategória A (HI 0 – 24,5)

  • 1. miesto: Dana Mutalová
  • 2. miesto: Ivana Mandáková
  • 3. miesto: Denisa Kanásová

Kategória B (HI 24,5 – 36)

  • 1. miesto: Linda Grešková
  • 2. miesto: Katarína Blahová
  • 3. miesto: Erika Mutalová

Kategória C (HI 36,1 – 54)

  • 1. miesto: Ľubica Homérová
  • 2. miesto: Barbora Peschová
  • 3. miesto: Ingrid Körmendiová

Kategória D:

Muži:

  • 1. miesto: Peter Lakomý
  • 2. miesto: Andrej Beňo
  • 3. miesto: Martin Pavlík
 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv