Neprehliadnite

Otvárame tretie desaťročie

 

Len nedávno sme si v redakcii pripomenuli dvadsiate výročie založenia nášho časopisu Golf, s podtitulom revue o golfe a životnom štýle, a už tu máme ďalší historický míľnik v živote nášho vydavateľstva. Spoločnosť Albatros Group stála pri zrode najstaršej golfovej túry na Slovensku. Bola a stále je hlavným organizátorom Slovenskej firemnej ligy v golfe. Vznikla v čase, keď sme mali hlavu plnú starostí s časopisom, redakčným tímom, grafickou podobou golfového magazínu, tlačiarňou. Dnes sa nám nechce veriť, že doručiť podklady na tlač do tlačiarne bol priam nadľudský výkon. V redakcii sme totiž v roku 2003 mali jediný počítač s textovým procesorom T602. Obsahoval funkcie, ktoré umožňovali na tú dobu komfortne vytvárať textové dokumenty. Naši redaktori a autori v ňom písali články, ktoré ukladali na disketu. Potom prišiel rad na našich grafikov. Mali sme šťastie, že dekanom fakulty architektúry bol v tých rokoch člen našej redakčnej rady profesor Peter Gál. Priamo na fakulte nám vytvoril priestor, kde sa poslucháči druhého či tretieho ročníka na katedre grafického dizajnu trápili s grafickou vizážou nového časopisu. Mimochodom, pracujú s nami dodnes. Strany, ktoré vytvorili, sme odniesli na takzvaný osvit. Každá strana – štyri filmy. Sto strán – 400 filmov. Vážili hádam viac ako dvadsať kilogramov. Osvit trval celú noc. A nad ránom sme filmy naložili do auta a odniesli do tlačiarne… A v tomto hektickom čase, keď boli na svete sotva prvé čísla nového časopisu, som prišiel s nápadom zorganizovať golfovú túru. Bola to séria desiatich turnajov firemných tímov. A k tomu dvojdňové finále. Pamätníci vedia, že asi pätnásť rokov mala firemná liga svoju východnú a západnú konferenciu. Firemné tímy z východu hrali svoju základnú skupinu v Tatrách, presnejšie na 9-jamkovom ihrisku Lomnického golfového klubu a 9-jamkovom ihrisku Tatranského golfového klubu. Prechod z jedného ihriska na druhé sme zabezpečovali špeciálnou kyvadlovou dopravou. V začiatkoch firemnej ligy totiž existovalo na Slovensku jediné 18-jamkové ihrisko na Táľoch. Tam sme prvé roky hrávali dvojdňové finále. Ako všetko v živote, aj firemná liga mala svoje lepšie i slabšie ročníky. V najlepších rokoch hralo ligu 43 štvorčlenných družstiev. Nezabudnuteľných päť rokov sme hrali finále ligy v Stegersbachu vďaka Jarovi Ratajovi, slovenskému riaditeľovi hotela Allegria. Práve tieto roky sa stali inšpiráciou pre našich nových skvelých partnerov zo spoločnosti Kärnten Werbung z Korutánska.

Slovenská firemná liga v golfe je nezmazateľne zapísaná v dejinách novodobého golfu na Slovensku ako najstaršia túra v kraji medzi Tatrami a Dunajom. 21. ročník otvára jej tretie desaťročie.

Ivan Mičko

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv