Neprehliadnite

KJUS na konci leta

 

Pred vyše dvomi desaťročiami prišla na trh prvá kolekcia športového oblečenia, ktorej tvorcom bol olympijský víťaz v zjazdovom lyžovaní Nór Lasse Kjus, po ktorom dostala značka svoj názov. Celkom logicky začal kolekciami pre lyžiarov. Keďže bol vášnivým hráčom golfu, zanedlho došlo aj na kolekciu oblečenia pre golfistov.

Text Andrej Obuch / foto archív

V lete roku 2019 bola značka Kjus zahrnutá do koncernu Acushnet Company, výrobcu golfového vybavenia a výstroje, akými sú napríklad Titleist, Footjoy alebo Scotty Cameron. To predstavovalo nový impulz v globálnom rozvoji značky a jej výrobkov.

Na všetky obdobia

Ambíciou značky v golfe je obliecť hráčov do každého počasie, v ktorom sa dá hrať. Preto je výsledkom funkčné, priedušné, ale aj teplotnú ochranu poskytujúce oblečenie. Na jar chráni pred vlhkom i vetrom, v lete pred vonkajšou teplotou, ale aj prehriatím ľudského tela a škodlivým UV žiarením. Na jeseň a prípadne aj v zime nie je dôležitá len ochrana pred dažďom, ale aj termoregulácia. To všetko spĺňajú jednotlivé druhy golfového odevu, polokošele, pulóvre, vesty aj bundy, nohavice, sukne.

Poslovia jesene

S pomaly končiacim letom dochádza čoraz častejšie k náhlym a nepredvídateľným zmenám poveternostných podmienok aj pri hre na golfovom ihrisku. Netreba preto nič nechať na náhodu, pretože šťastie praje pripraveným a vhodne oblečeným.

Ľahkosť pohybu

Dážď, vietor a následná zmena teploty vzduchu smerom skôr k chladu sú časté javy konca leta a začiatku jesene. Pre všetkých hráčov je nevyhnutné, aby golfová hra bola príjemná v odeve, ktoré tieto poveternostné podmienky vyžadujú. Najmä však bez obmedzenia pohybu. Golfový švih, ako aj všetky ďalšie pohyby a golfové údery palicou si vyžadujú skutočne primerané oblečenie. To musí byť vzdušné a priedušné, poskytujúce spoľahlivú ochranu pred dažďom aj vetrom, nepremokavé, vyrobené z ľahkých, ale veľmi kvalitných materiálov.

Riešenia do bagu

Kjus ako popredná značka športového oblečenia prináša riešenia aj týchto aktuálnych problémov vo veľmi elegantnej a modernej podobe. Pánske bundy aj nohavice, ako aj  dámske komplety, ktoré sa dajú ľahko zbaliť do vrecka golfového bagu, sú zhotovené zo strečovej nepremokavej tkaniny. Výhodou je, že švy sú podlepené, čo zabezpečuje odolnosť aj voči silným dažďom, a zároveň sú aj extrémne priedušné. Tým sú vhodné na kombináciu s ďalšími kúskami odevov KJUS pre golfovú hru.

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv