Neprehliadnite

TMR Interliga: Rozhodnuté

 

TMR Interliga 2022, powered by Carinthia

Jubilejný 20. ročník SFLG powered by CARINTHIA – TMR Interliga mal v Sedíne koncom augusta na programe posledný turnaj základnej časti.
Text: Ivan Mičko, Foto: Jakub Sukup

Písať o počasí v súvislosti s golfom je podľa mňa strašné klišé. A predsa existujú výnimky, ktoré nemôžete v komentári o turnaji obísť. Tak to bolo napríklad aj pred tretím kolom Firemnej ligy, keď pršalo a pršalo a my sme už hľadali náhradný termín. Napokon to dobre dopadlo.

Keď sa počasie zblázni

Spomínam si na našu prvú návštevu Irish Open v roku 2015. Hralo sa v Newcastle, na hrisku Royal County Down, tri hodiny jazdy autom z Dublina. Počasie bolo v prvý deň turnaja celkom vľúdne. Bolo síce pod mrakom, nie viac ako 10°C, a fúkal dosť silný vietor, ale nepršalo. Naši mladí priatelia Miško a Jofi, Slovací žijúci v Dubline, nás poučili, že v Írsku sa predpovedať počasie veľmi nedá, vraj sa mení každých pätnásť minút.

A mali pravdu. Keďže nejaké skúsenosti aj z Ostrovov máme, trošku sa nám osvedčilo staré známe – neexistuje zlé počasie, len zle oblečený golfista. Ale skutočne len trošku. Keď začalo od mora fúkať a pršať ako z kanvy pri teplote 8°C, lámali sa dáždniky, nepomáhalo päť vrstiev oblečenia, ani zimné rukavice… No nepíšte v reportáži o počasí.

Úmorné teplo v Sedíne

Predpoveď počasia na posledný augustový štvrtok bola skoro ideálne. Žiadne dažde, teplota okolo 28°C, bezvetrie. Jubilejný 20. ročník Firemnej ligy vrcholí. Na štarte reprezentanti všetkých desiatich tímov. Náš partner túry Miloš Potočný vítal ranným  welcome drinkom z Maurícia, ku ktorému pridal aj dôležité informácie o pôvode a výrobe tohto vzácneho produktu, o značke, o fľašiach z Francúzska, o preprave z ostrova v Indickom oceáne, o dvoch druhoch a podobne. Blížil sa štart a pred klubovňou bola skvelá nálada. Mierny letný vetrík príjemne ovieval. Nie, nechladil, ale rozháňal vzduch a dodával pocit príjemného, pravého golfového počasia.

Už prvých deväť jamiek

Silno preverilo kondíciu hráčov. Po nočnom daždi sa totiž oteplilo, po poludní teplota atakovala tridsiatku a vzduch zastal. Vlhké teplo znepríjemňovalo hráčom dýchanie, uberalo sily. Ako v práčovni, konštatovali. Pomáhal výdatný pitný režim. Tatranská minerálka tiekla potokom. Dve autíčka s občerstvením nestíhali obchádzať flajty. Po deviatej jamke prichádzali hráči totálne premočení vlastným potom. Krátky oddych uvítali, občerstvili sa čerstvými mini fašírkami, a zároveň si dopĺňali vodu i nealko.



Dá to zabrať, hovorí mi na halfway Peter Gál, reprezentant firmy Albatros Group. Veď vieš, že stále chodím peši, dodáva s úsmevom. Peter je, napriek svojmu super seniorskému statusu, bojovník. Rovnako statočne sa však držali aj ďalší hráči zo štartovného poľa. Až na jedinú výnimku, dohrali v tom doslova vražednom teple všetci. A tak sme mohli na záver turnaja vyhlásiť nielen výsledky 5. súťažného kola základnej časti, ale aj osem postupujúcich tímov na Národné finále, ktoré sa bude hrať na ihrisku Kaskáda pri Brne 27. a 28. septembra 2022.

Výsledky 5. kola TMR Interligy
/Kategória stfb. netto/

1. Interaudit Group (117)
2.
Babie leto (116)
3. Elesko I. (114)
4. Mitel Consulting (109)
5. ADIA Zvolen (108)
6. OK Group (103)
7. Elesko II. (98)
8. BMM (96)
9. DR Unit (60)
10. Albatros (32)  

/Eklektik po základnej časti/
1. Interaudit Group (216)
2. Elesko I. (221)
3. Elesko II. (222)
4. Mitel Cunsulting (222)
5. ADIA Zvolen (225)
6. BMM (227)
7. Babie leto (229)
8. DR Unit (236)
9. OK Group (244)
10. Albatros (266)

/Vložené súťaže/
Najdlhší odpal muži:
Adam Bojkovský
Najbližšie k jame: František Denner (80 cm)
Najlepší individuálny výkon netto: Štefan Torma 45 stbl.
Najlepší individuálny výkon brutto: Maroš Ďurík 74 rán

/FOTOGALÉRIA/

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv