Neprehliadnite

Porsche Ladies Tour: Slza v oku, radosť v srdci

 

Záverečný piaty turnaj 18. edície najstaršej dámskej túry na Slovensku sa hral v príjemnom areáli Green Resort v Hrubej Borši.
Text: Ivan Mičk, foto: Ján Sukup

Päť turnajov na piatich slovenských ihriskách, na ktorých bolo klasifikovaných  celkom 89 hráčok. Ak k ním prirátame viac ako sto hráčov, pokojne môžeme hodnotiť, že sa séria pod názvom Porsche Ladies Tour 2022, Race to Tecina Golf vydarila.

Keď na golfe fúka

Areál v Hrubej Borši postupne mení tvár, najmä v okolí klubového domu. Pomaly sa dokončievajú apartmány nad neďalekým jazerom. Ak sa upraví a zazelená okolie, bude to jeden z najkrajších golfových areálov na Slovensku. V Green resorte sme tento raz netradične hrali v nedeľu. Ako sa ukázalo, turnaju to neuškodilo. Hoci som pred nedeľou účastníkom sľúbil dobré golfové počasie, žiaľ, najmä na prvej deviatke som moje predstavy nenaplnili. Chvíľu pršali, chvíľu bolo bez dažďa, čo však sťažovalo hru bol vietor, ktorý tlačil pocitovú teplotu k desiatim stupňom. A možno ešte nižšie. Po takmer dvoch hodinách sa však napokon počasie umúdrilo a tak sa dohrávalo bez vody, ale s občasným slnkom.

Na záver ružová

Po celú sezónu sme sa na túre, ako už tradične, hrali s farbami. Sme radi, že túto hru dámy prijali a takmer všetky prišli buď v celom ružovom outfite, alebo mali na sebe aspoň jeden prvok, ako čiapku, rukavicu, vetrovku, nohavice, dokonca aj sukničku. Prekvapili nás niektorí páni, ktorí tak isto prišli s malými ružovými prvkami, čím podporili krásu hrajúcich dievčat a žien. A prečo ružová? Pretože je symbolom ženskosti. Je odpradávna spojená predovšetkým s nežnými aspektami ženského charakteru. Odborníci na farby tvrdia, že po ružovej v šatníku siahajú najmä romantické a sentimentálne typy. Iné chcú touto voľbou očariť svoje okolie, chcú sa cítiť príťažlivo a nežne. Ružová farba je považovaná aj za farbu priateľstva, šťastia, pohody a pokoja.

Skvelí partneri

Aj v tomto roku bol našim titulárnym partnerom importér luxusných automobilov značky Porsche. Na každom turnaji predstavil najnovšie novinky z aktuálnej ponuky a celkovej víťazke poskytne na víkend niektorý zo svojich modelov. Ak už píšem o celkovej víťazke, k veľkej gratulácii patrí aj golfový pobyt na Kanárskych ostrovoch pre dve osoby, ktorý venovala CK FWT!GOLF TRIP.

Všetky odmenené dámy dostali  k ružovým pohárom aj šperky od skvelej slovenskej šperkárky Kataríny Žiak. Len pripomeniem, že boli z kolekcie, ktorej inšpiráciou bola práve naša dámska túra. A tak sú náramky, náušnice či brošne krásnymi variáciami na tému golfovej loptičky. Zároveň sme hrdí, že našim tohtoročným partnerom bola Ivana Christová, bývalá  Miss Československo a nositeľka titulu Miss Maja International, a jej štúdio krásy. Vniesla do turnajov nielen krásu, ale aj jej nekonečnú energiu.

Po celý čas nás na turnajoch sprevádzali aj naši priatelia, manželia Potoční, ktorých život je spätý s ostrovom Maurícius. Kým Lenka predstavila netradičné exkluzívne produkty z tohto ostrova, akým bola káva, čaj, vanilka a podobne, Miloš je tvorcom a importérom dvoch druhov maurícijských rumov. Už pred touto sériou turnajov sme vedeli, že dámy ako welcome drink obľubujú bublinky. Sme radi, že produkty zo Španielska a Talianska osobne prezentovali dve šarmantné dámy – Marcela Martinkovičová a Lea Mrázová.

Všetkým našim partnerom patrí naše veľké ďakujem!

Gratulujeme najlepším

Propozície na rok 2022 určili, že absolútnou víťazkou túry sa stane hráčka, ktorá – bez rozdielu kategórií – získa zo štyroch turnajov najviac stablefordových bodov. Z 89 klasifikovaných hráčok túto podmienku splnila a stala sa celkovou víťazkou série turnajov Porsche Ladies Tour 2022, Race to Tecina Golf Renáta Macková. Zúčastnila sa na všetkých piatich turnajoch a vyhral aj vďaka vysokému štandardu hry na všetkých ihriskách. Len o dva body za víťazkou zaostala Danica Zajacová. Treťou hráčkou celkového poradia sa stala Dana Mutalová.

Namiesto záveru

Milí naši golfoví priatelia! Niečo sa končí a niečo sa práve začína. Už dnes totiž myslíme na rok 2023 a 19. ročník najstaršej dámskej túry na Slovensku. Máme síce slzu v oku, ale aj radosť v srdci, že sa o rok v zdraví opäť stretneme.

/Výsledky 5. turnaja Porsche Ladies Tour/

A-kategória (HCP 0-24,4)

  1. Renáta Macková
  2. Dana Mutalová
  3. Andrea Zacharová

 B-kategória (HCP 24,5 – 36)

  1. Marta Sáková
  2. Peggy Hrivňáková
  3. Renáta Szusčíková


C-kategória (HCP 36,1 – 54)

  1. Danica Zajacová
  2. Ľubica Homérová
  3. Mahulena Potašová


Kategória – muži

  1. Peter Lakomý
  2. Vladimír Ondriš
  3. Bohumil Sák


/Celkové poradie/

  1. Renáta Macková (150 stb.)
  2. Danica Zajacová (148 stb.)
  3. Dana Mutalová (136 stb.)


/Vložené súťaže/
Najbližšie k jame: Renáta Macková (1,88 m)
Najdlhší odpal ženy: Renáta Macková
Najdlhší odpal muži: Andrej Mišura
Najštýlovejšia hráčka: Linda Grešková

-jj-

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv