Neprehliadnite

LIV Golf: Lukratívna séria pohrozila vlastnými major turnajmi

 

Pokiaľ nebudú mať golfisti zo série LIV možnosť štartovať na turnajoch najvyššej kategórie major, je vedenie novo založeného okruhu pripravené vytvoriť vlastné elitné a grandslamové íventy.

O najnovších aktivitách kontroverznej série informoval výkonný riaditeľ saudskej golfovej federácie Madžíd as-Surúr. Nový vysoko lukratívny okruh je aj kvôli podpore Saudskou Arábiou od začiatku v ostrom spore s tradičnou PGA Tour. Hráčov, ktorí „konvertovali“ ku konkurencii, preto už potrestali vylúčením z PGA Tour. Potrestaní hráči nemôžu štartovať ani na majoroch.

 „Organizátori major turnajov sú zatiaľ na strane PGA Tour, avšak netuším prečo,“ reagoval pre zámorské médiá as-Surúr. „A keď našich hráčov nebudú chcieť aj ďalej? Tak pre nich vytvorím vlastné major íventy. Úprimne si myslím, že všetky okruhy sú vedené ľuďmi, čo nerozumejú obchodu,“ dodal funkcionár.

Séria LIV dokázala vďaka vysokým odmenám a voľnejšiemu kalendáru pretiahnuť z PGA Tour viacero veľkých hviezd, ako sú napríklad Američania Phil Mickelson, Dustin Johnson, Bryson DeChambeau alebo v tom čase druhý hráč svetového poradia Cameron Smith z Austrálie .

Výsledky profesionálnych golfistov na novom okruhu dotovanom diskutabilným saudskoarabským kapitálom sa však zatiaľ nezapočítavajú do oficiálneho svetového rebríčka, čo golfistom komplikuje aj kvalifikáciu na kvarteto prestížnych turnajov kategórie major – US Masters, PGA Championship, US Open a British Open.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv