Neprehliadnite

Irish Open: Spilková má druhý titul na LET, poskočila o 130 miest

 

Česká golfistka Klára Spilková si vďaka triumfu na Irish Open vytvorila nové maximum vo svetovom rebríčku. Po zisku druhého titulu na Ladies European Tour (LET) sa katapultovala o 130 priečok na aktuálne 162. miesto.

/Klára Spilková/

Pražská rodáčka v podstate len podčiarkla momentálny vzostup českého ženského golfu na medzinárodnej scéne. V Írsku si vybojovala trofej po dodatočnom rozstrele troch hráčok na prvej pridanej jamke. Po štyroch dejstvách v County Clare sa s českou jednotkou delili o vedenie so skóre -14 Ursula Wikströmová z Fínska a Nicole Brochová Estrupová z Dánska. Vo skvelej forme hrajúca 27-ročná Spilková však preukázala pevné nervy a doviedla turnaj k fantastickému úspechu. Za triumf získala odmenu 60.000 eur.Členka Armádneho klubu Dukla sa v Írsku dočkala prvenstva na LET po piatich sezónach. V apríli 2017 získala titul v marockom Rabate, kde zužitkovala aj cenné rady a skúsenosti slovenskej ex-kolegyne Zuzany Kamasovej.

/Zuzana Kamasová/

Len pre zaujímavosť, Kamasová triumfovala na podujatí LET v marockom Agadire ešte v roku 2011. ,,Verila som si, len išlo o to, presvedčiť sa, že to aj naozaj dokážem. Vedela som, že hrám dobre a že mám za sebou dobré výsledky,“ uviedla Spilková pre oficiálny webový portál Armádneho športového centra Dukla, ktorá má v tejto sezóne na konte pri troch štartoch na LET tri umiestnenia v Top 10. Český golf tak vďaka dvojnásobnej olympijskej reprezentantke oslavuje na elitnom okruhu v tomto roku už druhé prvenstvo. Na konci júna zvíťazila na domácom turnaji v Berouně Jana Melichová, Spilková sa musela uspokojiť s delenou druhou pozíciou.

Navyše, Spilková sa vďaka triumfu na Irish Open posunul najvyššie vo svetovom rebríčku počas svojej kariéry na 162 pozíciu. V apríli 2018 po turnaji v Rabate, kde pri obhajobe premiérového titulu skončila druhá, figurovala Spilková vo svetovom rankingu na 174. mieste. Posun zaznamenala tiež aktuálna česká dvojka Sára Kousková, ktorá poskočila o 17 miest na 292. pozíciu. Kousková počas uplynulého víkendu obsadila tretie miesto na turnaji druhej najvyššej európskej série LET Access v Hertfordshire. Súčasne sa tak Kousková dostala do čela celoročného rebríčku príjmov Order of Merit.

/Sára Kousková/

Vďaka tohtoročným výkonom má istú účasť na elitnej LET v budúcej sezóne. Aktuálnou svetovou jedničkou medzi profesionálnymi golfistkami je naďalej Kórejčanka Jin Young Ko (Ko Čin-jong) pred Američankou českého pôvodu Nelly Kordovou. V aktuálnom svetovom rebríčku žien figurujú medzi hodnotenými hráčkami aj dve Slovenky – Katarína Drocárová (1342.) a Michaela Vávrová (1374.) s minimálnym bodovým mankom za hráčkami v tretej stovke. Drocárová, ktorá je od roku 2020 študentkou Denverskej univerzity a súčasne hráčkou tímu Denverskí Pionieri, zatiaľ najvyššie okupovala 1298. priečku. Bolo to po tohtoročnom turnaji Tipsport Czech Ladies Open (LET), kde odchovankyňa GC Welten Báč obsadila delenú 36. priečku.


/Katarína Drocárová/

Mimochodom, Drocárová je štvornásobnou slovenskou majsterkou v kategóriách do 12, 16, 18 a 21 rokov. V sezóne 2018 sa rodáčka z Pezinka stala slovenskou Hráčkou roka do 18 rokov.Sľubne našliapnuté má vo svojej športovej kariére aj bývalá hráčka Grey Bear Tále Vávrová, ktorej patrí momentálne 1374. pozícia vo svetovom rankingu. Najvyššie bola doteraz na 1299. priečke po tohtoročnej delenej 12. pozícii na ívente Amundi Czech Ladies Challenge z kalendára LETAS. Vávrová, ktorá je študentkou tretieho ročníka na Univerzite v Nebraske ovládla vlani na jeseň turnaj The Stampede at the Creek.


/Michaela Vávrová/

Svetový golfový rebríček profesionálnych golfistiek (k 26. septembru)
1. Ko Čin-jong (Kór.) 8,07, 2. N. Kordová (USA) 7,46, 3. Tchitikulová (Thaj.) 7,40, 4. Leeová (Austr.) 7,24, 5. Koová (N. Zél.) 6,52, 6. Hendersonová (Kan.) 6,13, 7. Čchon In-ki (Kór.) 5,14, 8. Thompsonová (USA) 5,06, 9. Kim Hjo-ču (Kór.) 4,97, 10. Hataokaová (Jap.) 4,92, …162. Spilková (ČR) 0,72,…292. Kousková (ČR) 0,39,…431. Napoleaová (ČR) 0,22,… 1342. Katarína DROCÁROVÁ (SR) 0,21,…1374. Michaela VÁVROVÁ (SR) 0,20

-jj-, ascdukla

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv