Neprehliadnite

Haribo Kids Cup: Zoey Pápay bronzová, hneď za Francúzmi

 

Pomaly, ale isto si na to zvykáme! Slovenská golfistka Zoey Sophia zaznamenala ďalší úspech, keď skončila tretia v kategórii do 9 rokov na turnaji Haribo Kids vo Francúzsku. Christián Boris obsadil 12. miesto v súťaži U8.

Členka Lomnického golfového klubu prakticky neustále dáva najavo, že je hladná po medzinárodných úspechoch. Pápay v závere minulého kalendárneho roka na turnaji Roma Classic v Taliansku obsadila v kategórii do 8 rokov sympatické druhé miesto.

Súťažný apetít si ešte viac vylepšila v auguste na pozývacom ívente Champion of Champions v Severnom Írsku, kde ovládla súťaž medzi deväťročnými golfistkami. Minulý rok skončila Zoey Sophia na Haribo Kids Cup v kategórii U8 štvrtá, takže zaskočená nebola už ani na tohtoročnej slávnostnej recepcii.

Po prvej runde na ihrisku Evian Resort Golf Clubu, bola golfistka z Vysokých Tatier druhá, pričom na vedúceho Konga strácala len dva údery. „Zoey hrala úvodné kolo v treťom flajte a zahrala excelentne. Po odohratí bola priebežne druhá. Ale začínalo sa od najlepších, tak je predpoklad, že priebežne by tak mohla aj skočiť,“ informoval po prvom dejstve otec Pápay.

Hrať v spoločnej kategórii s chlapcami je pre každé dievča náročné. „Tento rok sa zišla silná konkurencia, Takže dvojnásobne poteší fakt, že Zoey dokáže držať krok s najlepšími Francúzmi v tejto vekovej kategórii. Aj na nedávnom turnaji Amundi Evian Juniors Cupe potvrdila, že momentálne patrí medzi európsku elitu do 14 rokov,“ dodal otec.

Zoey Sophia si už zvykla na nové palice. V prvom kole bola dostatočne dlhá a triafala ferveje, čo bolo pri vysokých rafoch veľmi dôležité. Tradične ju podržalo aj patovanie, ktoré pri rýchlych a zvlnených greenoch nebolo vôbec jednoduché. Druhé kolo výrazne ovplyvnilo počasie, kvôli ktorému sa dokonca menili respektíve upravovali pravidlá.

Všetky 18-jamkové kategórie (U10, U11 a U12) kompetentní skrátili na deväť jamiek. Posunul sa aj štart spoločnej kategórie do 9 rokov.  Pod mierny tlak sa dostala aj slovenská golfistka, ktorá po pare na prvej jamke stratila kvinteto úderov na ďalších štyroch jamkách.

V závere však talentovaná hráčka z LGK preukázala mentálnu silu aj bojovnosť, takže vďaka trom párom a jednému birdie skončila napokon bronzová. Zoey Sophie s HCP 8 bola v dvojkolovej súťaži najlepšia z všetkých dievčat s celkovým skóre 78 (37+41). Lepšie už zahrali len dvaja domáci chlapci. Druhý Octavio Bailly z klubu Beaune zapisoval 77 (38+39).

Víťazný Louis Kong z klubu (LeGolfNational) potreboval ešte o poltucet úderov menej 71 (35+36).  „Ihrisko bolo nádherné, ale keď nie ste presný, tak hneď sa dostanete do nejakých problémov. Hrať v spoločnej kategórii s chlapcami je náročná výzva. Chlapci sú totiž väčšinou o dosť dlhší, ale ja som sa im dokázala vyrovnať hlavne vďaka krátkej hre,” reagovala Zoey Pápay.

Rovnako v konkurencii 20 golfistov a golfistiek sa nestratil ani nádejný Slovák Christián Boris, ktorý vo Francúzsku v mixovanej súťaži osemročných obsadil dvanástu priečku. Golfista s HCP 11 zahral v dvojkolovej súťaži skóre 77 (36+41). Kmeňový hráč klubu Golf Trnava zaostal za víťazným Williamom Harranom z tímu Esery Geneva o 14 úderov, druhý Cayssi Dunlop si vybojoval druhú priečku s bilanciou 59 (29+30).

 -jj-, SKGA

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv