Neprehliadnite

Peknú hru na juhu Rakúska!

 

Vedeli ste, že v Európe je 8 914 golfových ihrísk a viac ako 10,6 milióna golfistov? Najviac ihrísk je v Anglicku – 2 044. U našich susedov v Rakúsku je 165 golfových ihrísk, z nich 12 mimoriadne atraktívnych sa nachádza v Korutánsku, na slnečnom juhu Rakúska.
Text a foto Kärnten Werbung

Všetci sa už tešia na sezónu 2022. Na mnohých ihriskách sa začala už v marci. Reštaurácie a stravovacie zariadenia robia všetko pre to, aby zabezpečili bezpečnú a pohodovú dovolenku na slnečnej strane Álp. Dovolenka v Korutánsku je výnimočná nezameniteľným charakterom každého jedného ihriska a hostiteľmi, ktorí sú ako partnerské hotely dokonale naladení na golfistov. Samozrejme, nesmieme zabudnúť ani na všetky možnosti odpočinku, ktoré ponúka kombinácia hôr a teplých jazier.

Alpe-Adria Golf Card

S cezhraničnou golfovou kartou Alpe-Adria Golf Card si môžete za jednotnú cenu zahrať na približne 20 najkrajších ihriskách v Korutánsku, Slovinsku a Taliansku. K dispozícii je aj 40 partnerských hotelov s atraktívnymi paušálnymi ponukami. Karta zahŕňa 3, 4 alebo 5 poplatkov za green fee (205, 270, 320 eur). Vďaka golfovej karte Alpe-Adria Golf Card môžete hrať golf v troch krajinách počas jednej dovolenky. V Korutánsku je do tejto spolupráce zapojených 10 ihrísk.

Psy sú vítané

Môžete prísť aj so psom! Golfové ihriská Klopeiner See-Südkärnten (poplatok 12 eur), Moosburg-Pörtschach am Wörthersee a Velden-Köstenberg (poplatok po 10 eur), Golfarena Bad Kleinkirchheim a Nassfeld Golf (obe zadarmo) sú vhodné aj pre psov. Psy na vôdzke sú vítané aj na 9-jamkovom ihrisku Romantic Course v GC Klagenfurt-Seltenheim.

Spektrum možností

Dovolenka pri jazerách alebo golfová dovolenka? Dovolenka na horách alebo golfová dovolenka? Dovolenka na bicykli alebo golfová dovolenka? V Korutánsku neexistuje žiadne buď – alebo. Skôr, než sa postavíte na prvé odpalisko, môžete si užiť kúpanie v jazere alebo jazdu na bicykli. Na golfovom ihrisku Golfpark Klopeinersee – Südkärnten možno hrať po celý rok, ak v zime nie je príliš veľa snehu.

Dvakrát ročne „2 za 1“

Na jar a na jeseň je v Korutánsku o dôvod viac, prečo sa oháňať golfovou palicou. V rámci akcie „2 za 1“ môže hrať druhá osoba od začiatku sezóny do 30. apríla a na jeseň od 3. októbra 2022 zadarmo.

Pestrá gastronómia

Gastronómia zohráva v Korutánsku osobitnú úlohu. Na každom rohu tu nájdete kulinárske špeciality a povedomie o regionálnych produktoch. Výnimočná alpsko-jadranská kuchyňa Korutánska sa v minulosti vyvinula pod vplyvom južných susedov Talianska a Slovinska. Určite by ste mali ochutnať miestne ryby, korutánske rezance, kysnutú bábovku Reindling, kyslú polievku Kirchtagssuppe a Kärntner Brettljause (regionálne pochúťky servírované na drievku). Cenné tipy na poznávaciu kulinársku cestu Korutánskom – či už v jednoduchom hostinci na vidieku alebo na terase pri jazere u vychýreného šéfkuchára – nájdete aj v sprievodcovi Slow Food Guide 2022.

Ideálne aj pre nehráčov

Korutánsko je vďaka svojej rozmanitosti ideálnou destináciou na golfovú dovolenku aj keď jeden z partnerov nehrá golf. Kým jeden skúsi šťastie v golfe, druhý sa môže venovať aktívnemu oddychu, ako je cyklistika (napr. horská cyklistika, výlety na elektrobicykli), turistika alebo vodné športy (napr. paddleboarding, pádlovanie na kanoe a na kajaku a podobne). Alebo môže navštíviť vyhliadkovú vežu Pyramidenkogel, prejsť sa centrami korutánskych miest alebo sa môže zúčastniť na vybraných zážitkových programoch hnutia Slow Food, kde sa môže pozerať cez plece zanietených remeselníkov alebo dokonca priložiť ruku k dielu. Spektrum ponuky siaha od kurzov pečenia chleba a spracovania mlieka až po varenie piva a ochutnávky byliniek.

Ihriská Alpe-Adria Golf Card

Korutánsko: Golfové ihrisko Velden Köstenberg, golfové ihrisko Moosburg/Pörtschach, golfový klub GC Klagenfurt-Seltenheim, golfový klub Kärntner GolfClub Dellach, golfový klub Golfclub Schloss Finkenstein, golfová akadémia Gary Foster Golfacademy, golfové ihrisko Golfanlage Millstätter See, Championplatz Kaiserburg, golfové ihrisko Golfpark Klopeinersee-Südkärnten, golfová akadémia APOS Golfacademy Velden, golfový klub Jaques Lemans Golfclub St. Veit-Längsee, golfové ihrisko Golfanlage Nassfeld Golf

Lungau: Golfclub Katschberg-Lungau

Taliansko: Golf Senza Confini Tarvisio, Golf Club Grado,

Slovinsko: Royal Bled, Golf Arboretum Ljubljana, Golf Livada, Golf Bovec

/Viac informácií nájdete na stránke www.korutany.com/golf/

 

 

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv