Neprehliadnite

Luxusné drobnosti

 

/Luxusné drobnosti/
Text: Jakub Jesenski

/Laserový meter Kiko/

Spoločnosť Magpie Tech uviedla na trh laserový meter Kiko, ktorý pohodlným spôsobom zmeria výšku nielen detí. Zariadenie si najskôr zmeria vzdialenosť od podlahy k stropu. Potom sa Kiko umiestni na hlavu stojacej osoby, pričom integrovaný mikroprocesor toto meranie odpočíta od prvého nameraného údaju. Po automatickej kalibrácii, ktorá kompenzuje otrasy a náklony, určí Kiko výšku meranej osoby. Výrobca udáva, že merania robí s presnosťou na 1,5 mm.

/Swatch X Center Pompidou/

Značka hodiniek Swatch otvorila dvere do jednej z najväčších svetových zbierok moderného a súčasného umenia. Poltucet ikonických majstrovských diel z parížskej galérie je pretvorených do podoby výrazných hodiniek, vrátane diel Fridy Kahlo, Amedea Modiglianiho, Roberta Delaunaya, Vasilija Kandinského a Pieta Mondriana.

/Vitra Panton Chair Duo/

Švajčiarsky producent dizajnového nábytku a doplnkov Vitra vyrobil limitovanú edíciu piatich dvojfarebných stoličiek Panton Chair Duo. Oživil tak výstrednú kolekciu, ktorú ešte v roku 1959 navrhol dánsky dizajnér Verner Panton. Dnes už ikonická stolička bola prvá na svete, ktorú vyrobili z jedného kusu plastu.

/Lampa Dome Nomad/

Talianske dizajnérske štúdio Chiaramonte Marin, ktoré tvorí Alfredo Chiaramonte a Marco Marin, navrhlo pre českú skláreň Brokis exteriérovú prenosnú lampu Dome Nomad. Luxusná lampa je inšpirovaná kupolou z Benátok a vyrába sa ručným fúkaním skla v dvoch veľkostiach a dvoch povrchových variantoch. Dome Nomad je exteriérové svietidlo, ktorého kopulovitý tvar predstavuje večnosť a rozľahlosť nebeskej klenby. Kopulovitý tvar ručne fúkaného skla sa vyrába v dvoch variantoch – hladké sklo alebo zvlnené sklo.

/LEGO Tádž Mahal/

Už ste boli v Indii? Ešte nie? Tak potom už tam ani netreba chodiť. Napríklad ikonický Tádž Mahal, posvätné miesto pre zamilovaných, už príde až k vám domov. Postará sa o to dánsky výrobca legendárnej stavebnice LEGO. S touto LEGO® Architecture stavebnicou (21056), z exkluzívnej kolekcie pamätihodností, rozhodne nešliapnete vedľa.

/Bvlgari a Art Déco/

Vlani otvorila značka Bvlgari v Číne pozoruhodný obchod s netradičnou fasádou z rozbitých sklenených fliaš a recyklovaného skla. Nová vlajková loď, ktorá sa nachádza v Šanghaji v jednom z najpopulárnejších nákupných centier na Nanjing Road, je dielom holandského architektonického ateliéru MVRDV. Na výrobu umeleckej fasády použili číre a zelené črepy. Tie potom, pretavené do veľkých sklenených panelov, ožívajú vďaka hudbe svetla. Projekt je zmesou rôznych vplyvov od legendárneho obchodu Bvlgari v Ríme až po jedinečnú šanghajskú architektúru Art Déco.

/Sifónový kávovar Siphonysta/

Sifónové varenie kávy produkuje podľa mnohých odborníkov najkomplexnejšiu a najplnšiu chuť. Súčasne sa však treba pripraviť na časovo náročnejší a prácnejší proces. Do tejto kávovej alchýmie spadá aj sifónový kávovar Siphonysta, ktorý spája techniky pary a vákua, aby sa uvoľnila plná chuť záparu pred extrahovaním plnej sily kávových zŕn. Výsledkom je hladká bohatá chuť so silným aromatickým profilom. Pre dokonalý zážitok z kaviarne je prístroj vybavený úpravami kyslosti, horkosti a sily, aby sa zabezpečilo, že každá šálka uspokojí každý chuťový pohárik.

/Stan Heimplanet Cave XL 4-Season/

Už podľa názvu je zrejmé, že ide o „Vivaldiho stan“ na štyri ročné obdobia. S nafukovacím geodetickým stanom Cave XL 4-Season od značky Heimplanet sa možno cítiť komfortne bez ohľadu na mesiac v kalendári. Hmotnosť stanu je 6,2 kg a je možné ho zložiť do 30-litrovej batožiny.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv