Neprehliadnite

LIV Series: Zámorskú premiéru ovládol Juhoafričan Grace

 

Juhoafrický golfista Branden Grace vyhral druhý turnaj nového seriálu LIV Golf Invitational, ktorý po júnovej londýnskej premiére zažil debut na americkom území.

Dvadsaťštyriročný Grace zvíťazil v trojkolovej súťaži v Portlande s náskokom dvoch úderov pred Mexičanom Carlosom Ortizom a získal prémiu štyri milióny USD. Tretí skončil s odstupom ďalších troch úderov Američan Patrick Reed, víťaz US Masters z roku 2018.

Lukratívnu súťaž  LIV Golf Invitational Series tvor osem turnajov, sedem má dotáciu 25 miliónov USD a v októbrovom finále na ihrisku bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa v Dorale sa bude rozdeľovať dokonca 50 miliónov USD.

Projekt čelí silnej kritike kvôli financovaní zo Saudskej Arábie, kde sa porušujú ľudské práva. Prilákal ale viacero golfových a renomovaných hviezd, ako sú šesťnásobný major šampión Phil Mickelson, či jeho americkí krajania Brooks Koepka, Dustin Johnson či Bryson DeChambeau.

Naposledy oznámilo vedenie súťaže pristúpenie Angličana Paula Caseyho. Aktuálne 26. hráč svetového rebríčka a držiteľ troch major trofejí na PGA Tour a pätnástich na európskej DP World Tour bude štartovať na budúcom turnaji na konci júla v Bedminsteri.

Casey, ktorý s rodinou žije v zámorí, sa tak stane ďalším hráčom, ktorý kvôli účasti v konkurenčnej sérii bude vylúčený z PGA Tour. Európsky okruh suspendoval golfistov zatiaľ len dočasne, ale ďalšie sankcie vrátane doživotného dištancu pre major trofeje sú v podstate len otázkou času.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv