Neprehliadnite

LIV Series: „Hráči môžu prísť o major turnaje,“ tvrdí Woods

 

Hviezdny golfista Tiger Woods sa postavil proti novému lukratívnemu seriálu LIV Golf Series. Podľa zámorského borca hrozí všetkým „zbehom“ doživotný dištanc na major turnajoch.

Vedenie PGA Tour už z bežných íventov niektorých hráčov, ktorí neodolali saudskoarabskému kapitálu, vylúčila.  Lenže organizátori najväčších turnajov zatiaľ účasť elitných kontroverzných hráčov povoľujú. Woods sa k horúcej téme vyjadril na tlačovej konferencii v škótskom St. Andrews, kde sa chystá na 150. ročník British Open.

„Kto vie, čo sa v najbližšej budúcnosti stane s bodmi do svetového rebríčka, s kritériami pre účasť na majoroch? Niektorí títo hráči už možno nikdy nedostanú príležitosť zahrať si na turnajoch kategórie major. Možno nikdy nebudú mať skúsenosť odtiaľ, nikdy sa neprejdú fervejmi v Augusta National,“ povedal držiteľ pätnástich major titulov.

Woodsovi sa nepáči ani koncept seriálu financovaného z arabského sveta. Hráči majú zaručené základný zárobok bez ohľadu na výsledok. Napríklad Phil Mickelson údajne dostal 200 miliónov USD len za to, že sa novému seriálu upísal. „Dostanú množstvo peňazí dopredu, hrajú pár turnajov a len na 54 jamiek. Vyhráva im do toho hudba a celá atmosféra je úplne iná,“ reagoval Woods, ktorý považuje trojkolovú súťaž  za ívent pre veteránov.

Jednou z tvári LIV Series je aj jej výkonný riaditeľ Greg Norman, ktorý nedostal hráčsku výnimku na 150. ročník British Open. „Greg urobil nejaké veci, o ktorých si myslím, že nie sú v najlepšom záujme nášho športu. Navyše, sa vraciame na historické a tradičné miesto našej hry. Takže si myslím, že je to správne. Viem, že sa Greg o niečo podobné pokúšal v 90. rokov. Vtedy to nefungovalo, tak s tým skúša uspieť teraz,“ poznamenal Woods na adresu legendárneho Austrálčana.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv