Neprehliadnite

19. jamka – Mladý pór s krémom z remeselného syra, s pivným cestíčkom a cibuľovým consommé

 

RECEPT na Mladý pór s krémom z remeselného syra, s pivným cestíčkom a cibuľovým consommé

 

Suroviny:
4 mladé póry
50 ml pórového oleja

150 ml tmavého remeselného piva
50 g hladkej múky
250 g zrejúceho kravského syra
50 g masla

50 g smotany
5 vajec
5 ks cibule

obrezky z póru
zeleninový vývar
soľ, korenie

/Pór/

Z vrchnej časti pórov si pripravíme pórový olej. Mladý pór zvákuujeme s pórovým olejom a trochou soli. V rajničke necháme zovrieť vodu, odstavíme a do horúcej vody vložíme zvákuovaný pór. Zakryjeme pokrievkou a necháme v kúpeli približne 10 minút.

/Pivné cestíčko/

Z tmavého remeselného piva a hladkej múky si pripravíme riedke cestíčko, ktoré cez dierkovanú varešku lejeme do horúceho oleja a vyprážame.

 

/Krém zo syra/

Remeselný zrejúci syr (my sme použili 7-mesačný syr Tvarog), smotanu, maslo a vajcia spolu zahrejeme v termomixéri na teplote 80°C, dochutíme citrónovou šťavou.

 

/Cibuľové consommé/

Na oleji orestujeme do tmava orezy z póru a cibuľu so šupkou. Zalejeme zeleninovým vývarom a pomaly varíme cca 2 hodiny. Následne scedíme a dochutíme soľou a korením.

                           Horčicové semiačka sparíme päťkrát vo vode a následne varíme do zhustnutia v roztoku medu a octu v pomere 1:1.

 

/Servírovanie/

Krém z remeselného syra, mladý grilovaný pór, chrumkavé tmavé pivo, horčicové semiačka, cibuľové consommé s pórovým olejom, pažítkové a horčicové kvety.

Mladý uvarený pór sprudka ogrilujeme. Krém z remeselného syra naservírujeme do stredu misky a naň uložíme grilovaný pór. Na pór naservírujeme horčicové semiačka, pridáme kúsky chrumkavého tmavého piva a ozdobíme kvetmi pažítky a horčicovými kvetmi. Pridáme zopár lyžíc cibuľového consommé s pórovým olejom.

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv