Neprehliadnite

Porsche Ladies Tour: Pod červeným dubom vládla žltá

 

/Porsche Ladies Tour 2022 – powered by Tecina Golf/

V poradí druhý turnaj 18. ročníka najstaršej dámskej túry na Slovensku sa hral na ihrisko Red Oak v katastri obce Lužianky, v krásnom prostredí na dohľad starobylej Nitry.
Text: Ivan Mičko, Foto: Ján Sukup

Až roky existencie ihriska Red Oak dávajú autorom za pravdu, že má unikátnu polohu. Z klubovne a z mnohých jamiek vidieť mesto Nitru, vrátane nitrianskeho  hradu. Rovnako úchvatný pohľad sa núka aj pri pohľade na výbežky Tríbečského pohoria s historickým drahokamom, malým emporovým kostolíkom na vysokom brale.

Kostol sv. Michala Archanjela

Táto románska stavba stojí na skalnatom kopci nad obcou Drážovce a pochádza z 11. storočia. V dokumentoch sa dočítame, že v najstaršom období kostolík vlastnil miestny šľachtic Dražej, odkiaľ zrejme pochádza aj názov obce. Kostolík má úžasné stredoveké čaro. Je to jedno loďová stavba s polkruhovou apsidou. Loď má rovný strop a na západnej strane poschodovú tzv. zemepánsku emporu – tribúnu.

V strede priečelia je veža, zakončená murovanou ihlanovitou strechou. Kostol je zasvätený svätému Michalovi Archanjelovi a patrí k najzachovalejším románskym pamiatkam na Slovensku. Pre kresťanov predstavuje symbol boja so zlom a nebezpečenstvom. Kostolík bol vyobrazený na slovenskej stokorunovej bankovke z roku 1941 a na 50-korunovej z roku 1993. Jeho obraz slúžil aj ako predloha na našu dvojeurovú poštovú známku.

Slnko nad Drážovcami

V areáli Red Oak mali 21. mája hráčky a hráči ideálne golfové počasie. Slnko vnieslo do turnaja príjemnú atmosféru. Svietilo nad nami, a na ihrisku hralo viac ako šesťdesiat malých sĺnk, hráčov v žltých outfitoch, ktorí prijali našu hru na farby. Žltú farbu nezvolili organizátori náhodne. Veď žltá patrí, spolu s modrou a červenou, k základným farbám.

Je to nielen farba slnka, ale je spojená so smiechom a dobrou náladou. Žltá je aj farbou šťastia a rovnako symbolizuje múdrosť. Nie náhodou sa spája s budhizmom a s čínskym cisárom. Žltá je aj bohatstvo v podobe zlata či šperkov… Od príchodu až po dekorovanie najlepších zvonil v klubovni i na ihrisku smiech. Tak akosi vyzerá čistá radosť zo športovania.

Novinky

Od prvých ročníkov najstaršej dámskej túry na Slovensku, sa snažíme turnaje robiť – popri preferenciách športu – aj nápadité, kreatívne, príťažlivé. Také, ktoré majú dievčatá a ženy radi. Pred rokmi sme prišli s farbami i vzormi golfového oblečenia. Teší nás, že sa nápad ujal a že ho dnes s úspechom kopírujú aj na iných turnajoch.

V tomto ročníku sme na naše dámske turnaje priniesli ďalšiu novinku – špičkovú kozmetiku a úspešné odborníčky na ženskú krásu. Prvou z nich bola Ivana Christová, bývalá Miss Československa z roku 1989. S Ivankou nás spája dlhoročné priateľstvo. Poznáme sa totiž ešte z roku 1988, keď som sedel v porote, ktorá zvolila mladučkú a krásnu Ivanu Christovú za Miss Rysy.

Beauty štúdio Ivany Christovej

Ivanka prišla do klubovne a hneď je bol plný dom. Zabrala pol klubovne a v priebehu  pár minút z nej vytvorila, spoločne s kolegyňami, útulné štúdio krásy, kde počas turnaja a najmä po jeho skončení, rozdávala rady a tvorila praktické ukážky, ako sa starať o svoju krásu. Sme radi, že si svojím stálym optimizmom, dobrou náladou a profesionalizmom získala priazeň hráčok našej dámskej túry. Potešili aj kozmetické darčeky, ktoré získali najlepšie hráčky na ihrisku. Hodnotné kozmetické darčeky od štúdia krásy Ivana Christovej si odniesli aj najúspešnejší  hráči z mužskej kategórie.

Namiesto záveru

Rodičia mi celý život zdôrazňovali – vyberaj si za priateľov múdrych ľudí, od ktorých sa môžeš niečo nové naučiť. Ďakujem osudu, že ich aj na golfe stretávam takéto vzácne osobnosti. Jednou z nich je aj Ivan Jakubec, chirurg z Martina, ktorý mi po skončení dámskeho turnaja v Red Oak povedal múdru vetu: Opäť máme za sebou krásny deň. Niet k nej čo dodať. Hádam iba – čo viac si môžeme v živote želať.

 

Výsledky 2. turnaja Porsche Ladies Tour:

Kategória A (HCP do 24,4):

  1. Denisa Bartová
  2. Renáta Macková
  3. Andrea Szabóová

 

Kategória B (HCP 24,5 – 36):

  1. Laura Matláková
  2. Katarína Blahová
  3. Martina Dobiášová

Kategória C (HCP 36,1 – 54):

  1. Petra Pláková
  2. Danica Zajacová
  3. Diana Kočanová

Doplnkové súťaže:

Najštýlovejšia hráčka: Peggy Hrivňáková
Najbližšie k jamke: Laura Matláková
Najdlhší odpal ženy: Renáta Macková

Kategória D (Muži):

  1. Vladimír Hrtko
  2. Bohumil Sák
  3. Jozef Michrina

 

/FOTOGALÉRIA/

 

 

 

 

 

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv