Neprehliadnite

Memorial: Macujamu diskvalifikovali za úpravu palice

 

Vylúčením hneď v prvom kole skončil pre Hidekiho Macujamu turnaj PGA Tour Memorial v americkom Dubline, ktorý v roku 2014 vyhral. Japonec doplatil na nepovolenú úpravu golfovej palice.

Vlaňajší víťaz US Masters dostal dištanc za desať malých bielych čiar tvoriacich koliesko, ktoré mali slúžiť na vyrovnanie povrchu. Macujama opustil ihrisko bez slova po deviatich jamkách, keď mal skóre tri rany nad par.

Hlavný rozhodca Steve Rintoul ho kvôli možnému porušeniu pravidiel oslovil na druhej jamke. Tridsaťročný ázijský borec použil inkriminovanú palicu – trojku drevo – hneď na prvej jamke, čím sa previnil proti pravidlám.

Po preskúmaní palice Macujamu vylúčili z turnaja. Organizátorov turnaja upozornil na úpravu Macujamovej palice niekto z golfového priemyslu pred niekoľkými dňami s tým, že nestihli údajne Japonca včas upozorniť, aby s ňou nehral.

Macujama pred ôsmimi rokmi vybojoval na Memoriale svoj prvý titul na PGA Tour. Doteraz posledný ôsmy si pripísal v tomto kalendárnom roku na Havajských ostrovoch. O prvé miesto v Dubline sa delí šesť hráčov, ktorí zaznamenali päť úderov pod par.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv