Neprehliadnite

Canadan Open: Severný Ír McIlroy je v Kanade ako doma

 

Golfista Rory McIlroy obhájil titul na Canadian Open a pripísal si na svoje konto 21. turnajové prvenstvo na okruhu PGA Tour. Severný Ír tak v historických tabuľkách predstihol legendárneho Grega Normana.

Z výhry, ktorú v napínavom finálovom kole uhájil pred americkou dvojicou Tony Finau a Justin Thomas, tak mal McIlroy hneď dvojnásobnú radosť. „Tento deň si budem pamätať veľmi dlho. Celkovo mám 21 výhier na PGA Tour, o jednu viac než niekto,“ uviedol McIlroy, ktorý nepatrí medzi fanúšikov žraloka Normana, organizátora konkurenčnej série Golf Liv.

„S ohľadom na to, čo sa teraz deje, som mal extra motiváciu. Ten chlapík, ktorý tu sériu vedie, má 20 výhier na PGA Tour. Ja som mal rovnaký počet a chcel som sa dostať pred neho. A to som aj urobil. Pre mňa je to skvelé, som na to pyšný,“ vyhlásil McIlroy po zisku druhého titulu v sezóne. Rodák z európskeho Holywoodu, ktorému sa podarilo obhájiť titul prvý raz.

Po triumfe v roku 2019 v Ontariu sa totiž štvrtý najstarší národný šampionát na svete dva roky nekonal kvôli koronavírusovej pandémii. Šancu zopakovať si zisk turnajového primátu tak dostal až tento rok. S bilanciou 261 úderov zdolal týždeň pred majorom US Open o dve rany Američana Finaua, jeho krajan Thomas zaostal o ďalšie dve.

Posledné kolo turnaja hraného s dotáciou 8,7 milióna amerických dolárov rozhodol pred dotierajúcimi súpermi až na 17. jamke. „Mám pocit, že je čím ďalej náročnejšie vyhrať turnaj na PGA Tour. Pozrite sa a tých dvoch, s ktorými som dnes išiel. Viedol som a musel som zahrať osem pod par, aby som to dotiahol. Je ohromné, aké množstvo talentovaných hráčov na tomto okruhu pôsobí,“ vyhlásil ostrovný golfista.

Viacero elitných hráčov dalo tento týždeň prednosť premiérovému turnaji LIV Golf Invitational v Londýne, ktorý sa hral s rekordnou dotáciou 25 miliónov dolárov. Vedenie PGA žiadnu výnimku neudelilo, navyše za účasť na lukratívnom turnaji spozorovanom saudskoarabským kapitálom členov suspendovala.

Komisionár PGA Tour Jay Monahan v Toronte označil novú súťaž LIV Golf, ktorej sa upísali aj viaceré hviezdy, ako sériu exhibícií. Spochybnil aj zdroj peňazí. Podľa kritikov sa snaží Saudská Arábia takto vylepšiť svoje pošramotené renomé pre porušovanie ľudských práv. „Spýtal by som sa hráčov, ktorí odišli, aj akýchkoľvek iných, ktorí by to zvažovali, či sa niekedy museli ospravedlňovať za to, že sú členmi PGA Tour,“ skonštatoval Monahan

 

Výsledky turnaja Canadian Open
/Toronto, PAR: 70, dotácia: 8,7 mil. USD/
1. McIlroy (Sev. Ír.) 261/-19 (66+68+65+62), 2. Finau (USA) 263/-17 (66+71+ +62+64), 3. Thomas (USA) 265/-15 (69+69+63+64), 4. Rose (Angl.) 266/-14 (69+70+67+60) a Burns (USA) 266/-14 (67+69+65+65), 6. Conners (Kan.) 268/-12 (71+69+66+62).

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv