Neprehliadnite

Život, láska a smiech

 

Relais & Châteaux SPA-Hotel Jagdhof je jediný päťhviezdičkový hotel v Štubajskom údolí. Má 70 izieb a apartmánov, ktoré sú zariadené v typickom tirolskom štýle.
/Text a foto: Ivan Mičko/

Hotel Jagdhof vyžaruje jedinečnú pozitívnu energiu. Možno je to dané miestom, prekrásnou alpskou prírodou, v ktorej hotel svieti ako drahokam. Možno rodinnou atmosférou, ktorú šíria členovia rodiny Pfurtschellerovcov.

Čistá alpská idyla

Leo a Margot otvorili hotel v rakúskom mestečku Neustift v roku 1977. Odvtedy prešiel komplex viacerými stavebnými úpravami, aby aktuálne predstavoval to najlepšie, najkrajšie a najluxusnejšie v tomto významnom turistickom a dovolenkovom regióne. Ako píšu klasici: päť dedín v údolí, ľadovec, nekonečné lúky a nedotknuté lesy pripomínajú typický tirolský film o tomto nádhernom kraji. Od vstupu do údolia pri Schönbergu až po 5-hviezdičkový hotel v mestečku Neustift jazdíte pozdĺž potoka Ruetz a očarený prírodou naplno vnímate jej silu a kúzlo. A je jedno, v ktorom ročnom období prichádzate. Od jari do jesene je údolie Stubai rajom pre peších turistov, horských cyklistov, paraglajdistov a vlastne pre všetkých, ktorí hľadajú šport, relax, zábavu a krásy prírody.

V zime sa zasa údolie premení pod záľahou snehu na krajinu zázrakov so štyrmi lyžiarskymi oblasťami, perfektne upravenými trasami, zimnými turistickými chodníkmi, sánkarskými dráhami i klziskami. Samozrejme, hlavnou atrakciou je takmer celoročne otvorený ľadovec Stubai, ktorý je najväčšou ľadovcovou lyžiarskou oblasťou v Rakúsku. Od výšky 1 750 až po 3 210 metrov nad morom nájdu návštevníci 110 kilometrov zjazdoviek, ktoré sľubujú záruku snehu a zábavu na svahoch od októbra do júna. Len tu, v údolí Stubai, je možné sa po nádhernom zážitku na svahoch ponoriť do neďalekého jazera na kúpanie.

Dobrý spánok, dobrý život

Keďže celý Relais & Châteaux SPA-HOTEL Jagdhof sa nesie v klasickom tirolskom štýle, izby a apartmány sú, samozrejme, zariadené starým sedliackym nábytkom, prevláda svetlý smrek a borovica. V 14 typoch nájdete aj farmárske pece i tradičné výrobky od tamojších remeselníkov. Väčšina izieb má priestranné balkóny s výhľadom na hory. Komfort na najvyššej úrovni však nechýba na žiadnej z nich. Podstatnou a jedinečnou črtou hotela je však pohoda. Patrí k samozrejmej tradícii. Sprevádza vás na každom kroku. Od raňajok, ktoré sa podávajú formou bufetu, cez popoludňajšie koláčiky až po päťchodovú večeru v reštaurácii Hubertus Stube. A nemôžem zabudnúť ani na pohostinnosť. Spoločne s miestnou kuchyňou je známa široko-ďaleko. Inak, dôležitá informácia pre gurmánov, príprava jedál vychádza z troch línií. Prvou je tradičná jCUISINE, ktorú ovplyvňuje domáci región. V reštaurácii Hubertus Stube, ktorá je, mimochodom, štvornásobnou nositeľkou čapíc Gault & Millau, si môžete pochutnať na zdravej kuchyni jBALANCE a jGOURMET.

Teplo, voda, blahobyt

Rovnako príjemne a pohodlne sa budete cítiť aj počas športových či relaxačných programov. Tamojšie jSPA meria 3 000 m² a ponúka VITAL WELT s 20 saunami a parnými kúpeľmi, ako aj kozmetický salón JOYFUL. Hotel má 220 m² veľký celoročne vyhrievaný vonkajší bazén, vonkajšiu vírivku a prírodnú záhradu s rozlohou 5 000 m². SPA CHALET je vybavená tromi tematickými relaxačnými miestnosťami, čajovým barom a salónikom, sladkovodným ponorným bazénom z vlastného prameňa a priestrannou terasou. K vrcholom ponuky by som určite zaradil súkromný 100-metrový SPA apartmán určený nielen pre páry, ale aj pre rodiny. Je obložený recyklovaným drevom a kremencovým kameňom a zdobený jelením parožím i originálnymi dielami rakúskeho umelca Huberta Weidingera. A čo je hlavné, poskytuje dokonalé súkromie. Špeciálne procedúry vám práve tu umožnia totálne sa ponoriť do svojho vnútra a vydať sa na cestu do zážitkového raja. Nie náhodou je tamojší svet wellnessu nositeľom vyznamenania Europe’s Best Romantic Destination Spa. A nás môže tešiť, že na jeho recepcii sedí šarmantná a kompetentná Slovenka Alex.

Jagdhof je špička

Tradičný hotel v rustikálnom tirolskom prostredí má vynikajúcu gurmánsku kuchyňu, svetovú vínnu pivnicu aj ocenené wellness. Ak k tomu prirátate špičkové služby, príjemnú rodinnú atmosféru a všadeprítomnú pohodu, potom viete, prečo má Relais & Châteaux SPA-Hotel Jagdhof***** päť hviezdičiek.

 

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv