Neprehliadnite

TMR Interliga: V 2.kole v Sedíne všetko naopak

 

TMR Interliga 2022, powered by Carinthia

Stará pranostika hovorí, že Traja ľadoví svätí prinášajú zvyčajne na našom území chlad, studené dažde a často aj prízemný mráz. Tento rok to bolo úplne inak.
/Text: Ivan Mičko Foto: Ján Súkup/


Pri zostavovaní kalendára sme si ako organizátori nevšimli, že štvrtok, 12. máj,  padne rovno na Pankráca, na prvého zamrznutého svätého. Keď sme to zistili, bolo neskoro meniť termíny. A tak sme sa pripravovali na dážď a chlad. Kto mohol predpovedať, že budú padať teplotné rekordy. Ale plusové.


32ºC v tieni

Meteorológovia však niekoľko dní pred 2. kolom Firemnej ligy, ktorá v tomto roku nesie názov TMR Interliga 2022, Slovenská firemná liga v golfe, powered by Carinthia, avizovali extrémne plusové teploty. Ich predpovede sa tento raz do bodky splnili. Realita potešila nielen nás, ale aj vinohradníkov a ovocinárov, ktorí nemuseli chrániť ohňom a dymom úrodu pred prízemnými mrazmi. Poľnohospodári však boli smutní, keďže pranostiky hovoria, že teplý deň Pankráca škodí poliam. Akoby sa čas o pár dní predbehol. Na Urbana, čo je 25. mája, totiž platí, že Urban krásny, vyjasnený, hojným vínom nás odmení. Každopádne, desať tímov, účastníkov jubilejného 20. ročníka Firemnej ligy, vítala obloha takmer bez mráčika a ihrisko v Sedíne v skvelej kondícii.

Na Pankráca žiadna práca?

Hoci golf považujeme skôr za zábavu ako za prácu, tentokrát bolo osemnásť jamiek v Sedíne náročnejších ako zvyčajne. Vysoké teploty výdatne oberali o energiu a kto nedopĺňal tekutiny, aj na rovinatom ihrisku sa mohol trápiť, čo nám po skončení hry mnohí potvrdili. Na druhej strane, kto v zime nezaháľal, nenechal palice v pivnici či garáži zapadať prachom a trénoval, tešil sa aj na Pankráca z dobrých rán. Spomeniem Janka Masára, ktorý prišiel na halfway šťastný, prešťastný. Na náročnej 9. jamke zahral totiž ígl. Nebol jediný, ktorému sa hra darila napriek extrémnym teplotám. Svedčia o tom výsledky väčšiny tímov, veď ešte ôsma OK Group zahrala priemerne 30 stablefordových bodov na hráča. Najlepšie družstvo v druhom kole Elesko I. dosiahli v priemere na hráča viac ako 41 stbf. bodov.

Hrdí partneri

Ak má byť akákoľvek golfová túra úspešná, musí vládnuť súhra minimálne troch prvkov: predovšetkým hráčov, partnerov a organizátorov. Sme radi, že na jubilejnom 20. ročníku Firemnej ligy hrá desať tímov. Nie je to rekordné číslo, ale je to po pandemických rokoch prísľub do budúcnosti.

Už druhý rok je titulárnym partnerom Firemnej ligy spoločnosť Tatry Mountain Resorts, presnejšie jej golfová divízia. Roky úspešne spolupracujeme so spoločnosťou Corner a s Tatranskou minerálkou. Druhý rok úspešne spolupracujeme aj s vinárstvom Elesko. Mimoriadne nás teší, že nás pred začiatkom série turnajov oslovili naši priatelia z Korutánska a ponúkli skvelé podmienky na Grand finále, teda na
firemný Ryder Cup Česko vs Slovensko.

Novými partnermi sú v tomto ročníku aj dve spoločnosti, ktorých majiteľmi sú Lenka a Miloš Potočný. Priniesli na turnaje nielen skvelé produkty z ostrova Maurícius, ale aj príťažlivú pozitívnu energiu, ktorú šíria na každého po celý turnaj. Ďalšou novinkou aktuálneho ročníka Firemnej ligy je hotel Bonfanti z Južného Tirolska, ktorý venoval cenu pre víťazné družstvo. Voucher na pobyt a golf v Španielsku od firmy Maria Sisíka dostal každý hráč 2. kola Firemnej ligy. Zvláštnu cenu získal aj víťaz vloženej súťaže Najbližšie k jamke, ktorú na každom turnaji Firemnej ligy venuje Dom cigár a spoločnosť My&Mi, ktoré v Sedíne na Pankráca reprezentoval jej riaditeľ Miroslav Bajtoš. Mimochodom – posilnil tím Albatros a tak sa s ním, ako aj voňavými produktmi, ktoré vyváža zo Slovenska takmer do celého sveta, budeme stretávať na TMR Interliga 2022 pravidelne.

Výsledky 2. kola TMR Interligy
/Kategória stfb. netto/

  1. Elesko I. 124
  2. BMM 117
  3. Albatros 104
  4. Interaudit Group 96
  5. ADIA Zvolen 96
  6. Mitel Consulting 94
  7. DR Unit 93
  8. Babie leto 90
  9. OK Group 90
  10. Elesko II.   79
  11. /Doplnkové súťaže:/Najbližšie k jamke: Ján Slimák, 89 cm
    Najdlhší odpal muži: Jakub Babic
    Najlepší individuálny výkon brutto: Maroš Ďurík a Ján Masár
    Najlepší individuálny výkon netto: František Denner

Celkové poradie po 2. kole:
/
Eklektik/

  1. ADIA Zvolen 241
  2. Interaudit Group 250
  3. Mitel Consulting 253
  4. Elesko I. 259
  5. Elesko II. 259
  6. BMM 266
  7. Albatros 271
  8. Babie leto 273
  9. DR Unit 274
  10. OK Group 353 

    /FOTOGALÉRIA/

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv