Neprehliadnite

Romantika pre dvoch

 

Cyprus je s ideálnym počasím, dlhotrvajúcim letom a miernou zimou stále viac vyhľadávanou dovolenkovou aj golfovou destináciou.
/Text: Anna Majkútová, foto: archív FWT, Golftrip/

AMAVI – MADEFORTWOTM
Prvý 5-hviezdičkový hotel na Cypre, dizajnovaný predovšetkým pre páry, ponúka hosťom 155 luxusných izieb a suít s panoramatickým výhľadom na more. Kvalitou použitých materiálov uspokoja aj náročného hosťa. Romantický koncept hotela predurčuje poloha priamo na piesčitej pláži s certifikátom Modrej vlajky EÚ a malebný výhľad na starý prístav i stredoveký hrad. Kombinácia unikátnej gastronómie, kúpeľného relaxu a voľnočasových aktivít sú najlepším predpokladom na kvalitne prežitý spoločný čas vo dvojici s nezabudnuteľnými spomienkami. Oddych nájdu v bazénoch obklopených palmami, na  pohodlných ležadlách, samozrejme s osobným servisom priamo pod slnečník. Relax pokračuje vo vnútornom bazéne, ktorý je súčasťou Evera Spa & Welness s termálnou vodou, saunami a širokou ponukou párových masáží.

VÝNIMOČNÁ GASTRONÓMIA
Od iných hotelov sa Amavi líši polpenziou Premium, zahŕňajúcou kombináciu ponuky á la carte a miestnych nápojov, ktoré si možno vychutnávať v štyroch reštauráciách so sedením v interiéri alebo na čerstvom vzduchu. Myšlienka vznikla pod dohľadom michelinovského šéfkuchára Theodora Falsera s tímom skúsených kuchárov a somelliérov. Ezaria ponúka koncept otvorenej kuchyne a živého varenia, v Nocturne ku stredomorským špecialitám vyhráva klavirista, Immenso sa zameriava na sushi a grilované dobroty a Fortolana je orientovaná na súčasnú cyperskú kuchyňu s tradičnými lokálnymi ingredienciami.

Osviežujúce koktaily a iné nápoje počas celého dňa zabezpečujú tri bary a kaviarne. Krásy ostrova, zlaté piesčité pláže, legenda bájnej Afrodity, ktorá sa tu zrodila z peny, výborná stredomorská strava, lahodné vína. Jednoducho romantika, aká má byť. K tomu treba prirátať golf. Cestu autom z 5-hviezdičkového hotela Amavi v Pafose na všetky ihriská zvládnete do pol hodiny.

PGA NATIONAL CYPRUS
Prvým a jediným golfovým ihriskom na Cypre, ktoré je dejiskom PGA túry, je Aphrodite Hills Golf. V roku 2018 ihrisko prešlo výraznou modernizáciou a rekonštrukciou, vrátane trávnikov a pieskových bunkrov, s celkovou investíciou 2,5 milióna eur. V záujme udržania prestížneho ocenenia a titulu sa jeho manažment musí neustále usilovať o vysokú úroveň jeho údržby, ako aj zákazníckeho servisu. Ihrisko, ktoré dizajnoval známy architekt Cabell Robinson, je rajom pre golfových fanúšikov.

AFRODITINA VÝZVA
Kvalitu ihriska (par 71) s dĺžkou 6289 metrov, s povinnými používaním golfového autíčka v cene hry, ročne ocenia tisíce hráčov. Užívajú si široké ferveje lemované olivovníkmi a typickými stredomorskými rohovníkmi. Pri hre treba rátať s rýchlo sa meniacim vetrom a nástrahami 130-metrovej priepasti, ktorá rozdeľuje ihrisko. Jej prekonanie odpalom zo 7. jamky je výzvou pre každého golfistu.

SECRET VALLEY GOLF COURSE
Za dvadsať minút jazdy autom z hotela Amavi sa dostanete aj na ďalšie ihrisko – Secret Valley, ktoré dizajnovali Hans¬ Georg Erhardt, známy tvorca aj viacerých slovenských golfových ihrísk, spolu so Snorri Vilhjalmssonom a v spolupráci so štvornásobným kapitánom európskeho tímu na Ryder Cupe a víťazom British Open aj US Open, legendárnym Tonym Jacklinom. Ihrisko par 71 s jeho rukopisom má dĺžku 5740 metrov.

MINTHIS GOLF CLUB
Elegantné ihrisko (par 72) s dĺžkou 5957 metrov, obkolesené vinohradmi a ovocnými sadmi v areáli kláštora z 12. storočia, je perfektne zasadené v teréne s nerušenou panorámou zvlnených kopcov Cyprus Troodos Mountains. Navrhol ho legendárny architekt Donald Steel.

Pod jeho renováciu, zámerom ktorej bolo vytvoriť ekologicky dlhodobo udržateľný luxusný golfový rezort, sa podpísali aj dizajnéri z prestížnej golfovej firmy Mackenzie & Ebert. Ihrisko, ktoré je súčasťou chráneného územia Natura 2000 a zároveň má titul – GEO Certified®, získalo aj niekoľko ekologických certifikátov Green Key a Green Club. Ihrisko po renovácii aj s novými grínmi znovu otvorili v marci 2021 a spĺňa aj všetky kvalitatívne štandardy USGA.

ELÉA ESTATE GOLF CLUB
Posledné z kvarteta golfových ihrísk na dosah z rezortu Amavi. Počas hry sa tu môžete kochať úžasnými výhľadmi na Stredozemné more a zvlnený reliéf krajiny okolo pobrežnej dedinky Geroskipou. Ihrisko par 71 s dĺžkou 6889 metrov s impozantnými zvetranými vápencovými výbežkami, ktoré mu dodávajú unikátny charakter, dizajnoval legendárny Nick Faldo.

Či sa na Cyprus vyberiete vo dvojici, s rodinou  alebo s golfovým bagom, vždy nájdete bohatú ponuku hotelov rôznych kategórií a zamerania. Sieť KANIKA HOTELS & RESORTS zahŕňa päticu hotelov v Pafose a v Aia Napa od romanticky orientovaných až po rodinné All Inclusive. Ich neodškriepiteľným bonusom je kombinácia pokojného relaxu na pláži alebo pri bazénoch s príťažlivou dovolenkovou atmosférou na večernej promenáde.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv