Neprehliadnite

Porsche Ladies Tour: Štart v Sedíne sa vydaril

 

Na ihrisku Sedín Golf Resort sa začala v tomto roku písať už osemnásta kapitola najstaršej  série dámskych turnajov na Slovensku.
/Text: Ivan Mičko Foto: Daniel Balucha/

Aktuálny ročník Porsche Ladies Tour 2022 pokračuje v tradícii, ktorú sme pred rokmi založili. Dámy hrajú v rovnakom móde ako na začiatku pre osemnástimi rokmi, teda súťažia stále v troch kategóriách.

Blue Lady

Dávno vznikla na našej dámskej túre aj jedinečná disciplína – na každom turnaji vyberáme dámu, ktorá sa na hru obliekla do najkrajšieho golfového úboru. Získava titul Najštýlovejšia hráčka. A v našich kreatívnych hrách sme pokračovali. Pokiaľ ma pamäť neklame, už viac ako päť rokov sa hráme s farbami, presnejšie s farbami oblečenia. Kto chodí na naše turnaje vie, že každý z nich má svoju farbu. Ten ostatný v Sedíne bol v znamení modrej. A to napriek tomu, že ju mnohí priraďujú k mužom a že modrá je vlastne chladná farba. To je síce pravda, ale na druhej strane je farbou pohody a vyváženosti. Reprezentuje pokoj, dôveru, slobodnú myseľ, mierni nepokoj a temperament. Spája sa s vodou i oblohou. Obľubujú ju ľudia romantickí, introvertní a duchovne založení. Tmavomodrá vplýva na citové vnímanie, ale aj na racionálne myslenie. Je farbou piatej čakry.

Atraktívna motivácia

Len nedávno sa vrátila z pobytu na Kanárskych ostrovoch vlaňajšia celková víťazka Jana Vašeková. „Bol to skutočne krásny darček, s manželom sme si ho dokonalo užili“, spomínala Janka pri slávnostnom dekorovaní víťazov. Rovnaký darček od cestovne kancelárie FWT čaká aj na tohtoročnú víťazku. Náš titulárny partner túry automobilová značka Porsche poskytne víťazke na víkend jednu zo svojich atraktívnych noviniek. V Sedíne sa prezentovala dvoma aktuálnymi novinkami, ktoré zdobili areál počas celého dňa. A ak už sme pri motivácii, nezabudnime spomenúť aj originálne šperky s golfovou tematikou úžasnej slovenskej šperkárky Kataríny Žiak. Možno neviete, že práve naše dámske  golfové turnaje ju pred časom inšpirovali k vytvorenie série šperkov s golfovou tematikou.

Športovo a v pohode

Napriek tomu, že sa turnaj v Sedíne hral na konci apríla a  príroda sa nechcela vzdať zimného módu a  nebolo veľa dní, keď tráva na fervejách a grínoch mohla na jar rásť, bolo ihrisko vo výbornom stave. Na štart sa postavilo 71 hráčov a hráčov. Dámy začínali na jamke č. 1, páni na jamke č. 10. Á propos, páni! Sme radi, že sa nám myšlienka, aby na dámskych turnajoch mohli hra aj páni, podarilo postupne presadiť. Pred rokmi nás k tejto myšlienke priviedli úvahy o tom, ako turnaje ešte viac spríjemniť. A dámam umožniť plne sa venovať hre a zábave. Na druhej strane sme nechceli, aby ich hra s mužmi v jednom flajte demotivovala. A tak páni nielen štartujú z odpaliska č. 10, ale majú aj vlastnú súťaž.

Poznámka na záver: Dámy hrajú dlhšie?

Po osemnástich rokov, čo organizujeme dámske turnaje, máme skúsenosť, že trvajú dlhšie. Dlhodobo pozorujeme, že hráčky si takmer po každom údere musia vymeniť aspoň zopár slov so spoluhráčkami a vyspovedať sa z pocitov okamžite po údere…

Výsledky 1. kola PLT 2022:
/Kategória A 0 – 24,4/

  1. Jana Vašeková
  2. Michala Siveková
  3. Ivana Mandáková

/Kategória B 24,5 – 36/

  1. Adriana Patáková
  2. Daniela Masárová
  3. Eva Nguyen

/Kategória C: 37 – 54/

  1. Danica Zajacová
  2. Erika Kostroňová
  3. Jana Ľuptáková

/Muži 5 – 54/

  1. Ivan Jakubec
  2. Vladimír Hatok
  3. Bohumil Sák

/Vložené súťaže/
Najdlhší odpal ženy: Vivien Vranková
Najbližšie k jamke: Katarína Novomestská Jakubička (210 cm)
Najštýlovejšia hráčka: Ivana Hanzalíková
Najdlhší odpal muži: Igor Šmelka

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv