Neprehliadnite

Holistický koncept jCure

 

Päťhviezdičkový Relais & Châteaux SPA-Hotel Jagdhof kombinuje zdravý životný štýl s udržateľným hedonizmom, ktorý nazvali jCURE.
Text Ivan Mičko / foto autor

Pred rokmi mi moji učitelia vštepovali zásadu, že ak chceš o niečom písať, musíš vedieť tému stručne definovať. V duchu tejto zásady by som rád pripomenul, že holizmus je vlastne filozofia celistvosti. Možno si starší spomenú na hodiny dejepisu či gréčtiny, kde sa učili o Aristotelovi, starogréckom filozofovi, okrem iného aj zakladateľovi logiky.

Celok je viac

Už tento učenec v diele Metafyzika píše, že celok je viac ako súhrn jeho častí. Aktuálne sa holistické nazeranie na svet uplatňuje najmä v oblasti liečenia a zdravého životného štýlu. Najmä liečitelia, ktorí sa zaoberajú alternatívnou medicínou, využívajú tento princíp pri liečení svojich pacientov. Presadzujú teóriu, že ak sa chce človek z choroby skutočne vyliečiť, musí pracovať na troch stupňoch ľudskej existencie: duša, myseľ a telo. Sú presvedčení, že každá choroba má pôvod v psychike.

Koncept jCURE

Tento holistický koncept, ktorý ponúka SPA-HOTEL Jagdhof v rakúskom Tirolsku, je založený na troch pilieroch. A vytvárajú dovolenku s pridanou hodnotou, ktorá prináša dlhodobé efekty do nášho každodenného života. Morfologickú analýzu, ktorú tu uplatňujú a ktorá vychádza zo starovekej typológie osobnosti, používajú experti z niekoľkých odborov na to, aby pre vás zostavili liečebný plán, vrátane programu stravovania,  personalizovaných procedúr a individuálneho pohybového programu.

#1 Metóda Physiodermie

Vychádza z predpokladu, že napriek tomu, že sa v mnohom podobáme, je každý iná osobnosť. To sa odráža nielen na našom charaktere, našich pocitoch, ale aj na našej telesnej konštrukcii, svalstve, pokožke a jej textúre, na štruktúre vlasov i povahových vlastností. Znovuobjavenie týchto prastarých znalostí a spojenie s aktuálnymi výskumami prinieslo aj nový prístup k holistickým konceptom zdravia. Tento prístup sa stal základom pre koncept jCURE, ktorý vyvinuli lekári a odborníci na výživu spoločne s lekársko-kozmetickými odborníkmi v SPA-HOTEL Jagdhof.

Anamnéza & analýza

Certifikovaný terapeut pri anamnéze klienta analyzuje morfologické, kožné, ale aj psychologické charakteristiky hosťa a zisťuje nerovnováhy. Na základe výsledkov analýzy zostaví individuálny liečebný plán a na mieru šité zloženie doporučených účinných látok v prípravkoch Méthode Physiodermie. Každý liečebný plán jCURE sa začína očistnou terapiou. Jej cieľom je odplaviť z organizmu škodliviny a optimálne pripraviť telo na absorpciu účinných látok.

Individualizované účinné látky & procedúry

Masáže a procedúry Méthode Physiodermie využívajú ázijské i európske liečebné techniky. Aktivizujú metabolizmus, látkovú výmenu, stimulujú tok lymfy, detoxikáciu a regeneráciu buniek a optimalizujú prísun živín a kyslíka. Prostredníctvom revolučnej technológie MEIMA preniknú účinné látky cielene do rôznych vrstiev pokožky. Toto cielené pôsobenie umožňuje účinným látkam rozvinúť svoju maximálnu účinnosť. Navyše, biomimetická metóda umožní obnovenie hydrolipidovej bariéry a prirodzeného ekosystému pokožky. Prípravky Méthode Physiodermie sú absolútne prírodné, neobsahujú žiadne živočíšne zložky, nie sú testované na zvieratách a zodpovedajú najvyšším švajčiarskym kvalitatívnym kritériám.

#2 jBalance – vedome si užívať

Ako nás informovali v SPA-Hoteli Jagdhof, tamojšia kuchyňa jBALANCE podporuje detoxikáciu organizmu a zároveň inšpiruje hostí, aby trvalo zmenili svoj jedálny lístok. Vychádza z ketogénnej diéty, pričom vyrovnáva acidobázickú rovnováhu, uľavuje tráviacemu traktu, dodáva dôležité bielkoviny na tvorbu svalov, ale aj živiny a vitamíny na obnovu buniek, a podporuje vylučovanie toxínov.

#3 jFIT 

Tretím pilierom tohto holistického systému je pohyb. Zahŕňa lekcie jogy i na zlepšenie kondície, testy, individuálne tréningy, ale aj outdorové športy. Tento jFIT program mobilizuje, uvoľňuje a stabilizuje nielen svaly, ale aj psychiku. Rozvíja sa sila a vytrvalosť, zlepšuje sa prekrvenie a zásobovanie kyslíkom, posilňuje sa imunitný systém a telo začína aktívne regenerovať. Pohybové aktivity zároveň pomáhajú telu aj pri jeho detoxikácii.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv