Neprehliadnite

Crème de la Crème

 

Mercedes-EQ EQS 580 4Matic je vlajková loď značky, nabitá špičkovými technológiami a pripravená dokázať, že elektromobilita môže mať zmysel.
/Text: Daniel Balucha  Foto: autor/

Možno ste sa už stretli s tvrdením, že EQS je elektrický ekvivalent luxusnej limuzíny – triedy S. V skutočnosti však nie je až také priestranné a nie je primárne zamerané na posádku sediacu vzadu. EQS ale bez pochýb nastavuje nový štandard medzi luxusnými elektromobilmi. Je ukážkou toho najlepšieho, čo dizajnéri a konštruktéri Mercedesu v súčasnosti dokážu dostať na cesty.

Do detailov

Špeciálne obvodové oblúky v rámci diskov kolies, zatemnená maska chladiča či zasúvacie kľučky dverí. Dizajnový koncept EQS je účelový, zameraný na čo najnižší odpor vzduchu pri jazde. Lenže dizajn tvorí aj predná maska s desiatkami malých trojcípych hviezdičiek.  Ajpredné svetlá s názvom Digital Light, ktoré sú opticky prepojené LED linkou. Využívajú až 2,6 miliónov pixelov a patria medzi úplnú špičku medzi svetlami v osobných autách.

Z inej galaxie

Moment po tom, čo si vodič prvý raz sadne za volant je očarujúci, toto je extra trieda. Trojica obrazoviek pod spoločným krycím sklom vyrazí dych, súčet veľkostí všetkých troch displejov má hodnotu 55-palcov! Multimediálny systém MBUX poznáme aj z iných modelov značky, no tu je doplnený o ďalšie špičkové technológie. Napríklad inteligentná navigácia, ktorá doslova rozmýšľa za vás. Alebo funkcia čistenia vzduchu, ktorý prúdi do interiéru cez filter s aktívnym uhlím. Nezáleží v akom vzduchovom prostredí sa auto nachádza, do kabíny prúdi čistý vzduch bez zápachu.

Pridané hodnoty

K dispozícii je 3-zónová klimatizácia, USB-C porty ako aj samozrejmá funkcia vyhrievania sedadiel. Rozmerný batožinový priestor má objem 670 litrov a je rozhodne rozumne tvarovaný aj s dobrým prístupom.
Mercedes EQS je elektrické auto, ktoré sa nenabíja pomaly a nemá limitujúci dojazd. Rozhodne narúša postrach ľudí pri elektromobiloch. Verzia 580 4Matic má batériu s využiteľnou kapacitou 107,8 kWh, čo značí reálny dojazd vysoko nad 500 kilometrov.  Na rýchlonabíjačke na ďalších 100 kilometrov dojazdu stačí približne 10 minút nabíjania.

Klame telom

Elektrická novinka nie je žiadne pierko, váži statočných 2,7 tony, avšak skvelú prácu odvádza vzduchový podvozok, ktorý posádku teší jazdným komfortom a odhlučnením, Natáčacia zadná náprava diametrálne mení vlastnosti rozmerného auta v rôznych situáciách. Zadné kolesá sa vedia vytočiť až o 10 stupňov, štandardne zvládnu 4,5 stupňové vytočenie. EQS vo verzii 580 4Matic poháňa dvojica elektromotorov, jeden predný, jeden zadný.  Kombinovaný výkon 525 koní asi nepotrebuje ďalší komentár. Doslova raketa na štyroch kolesách, ktorá z 0 na 100 zrýchli za 4,3 sekundy. Špičkový a priestranný elektromobil, nabitý  najlepšou možnou technológiou, v takom prípade je EQS správna voľba. Máločo sa mu po každej stránke na ceste vyrovná.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv