Neprehliadnite

Woodsove palice vydražili za 5,15 milióna USD

 

Golfové palice, s ktorými Tiger Woods ovládol v rokoch 2000 a 2001 kvarteto major turnajov, predala aukčná sieň Golden Axe Auctions neznámemu majiteľovi za 5,15 milióna amerických dolárov (4,877.355 EUR).  

Vydražená suma predstavuje päťnásobok pôvodne odhadovanej ceny. Železá a wedžka Titleist, s ktorými Woods ukoristil takzvaný Tiger Slam, teda všetky štyri majory v rade, avšak nie v jednom kalendárnom roku, sa tak stali jednými z najdrahších športových vecí  a vybavení, ktorá sa kedy predávali v aukcii.

Pred štartom internetovej aukcie sa očakávalo, že sa predajú najmenej za jeden milión dolárov, ale cez víkend vystrelila ich cena až na 5,15 milióna USD. K obrovskému záujmu o kúpu tohoto artefaktu a tým aj k vyšponovaniu ceny najskôr prispel aj fakt, že po vážnej autonehode sa Woods nedávno vrátil na US Masters.

Neznámy kupujúci si kúpil palice aj napriek tomu, že Woodsov agent Mark Steinberg spochybnil ich originalitu. „Tieto palice sa stali jedným z najcennejších športových memorabilií hneď za dresom Babe Rutha použitým v zápase, ktorý sa v roku 2019 predal za 5,6 milióna dolárov,“ uviedla spoločnosť Golden Axe Auctions s odvolaním sa na dar pre Marka Steinberga, ktorý palice neskôr predal doterajšiemu majiteľovi Toddovi Brockovi.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv