Neprehliadnite

US Masters: Tiger bude hrať, Woodsmánia sa môže začať

 

Hviezdny golfista Tiger Woods potvrdil, že tento týždeň nastúpi na úvodonom major turnaji sezóny US Masters. Päťnásobný držiteľ zeleného saka sa v Augusta National predstaví po prvý raz po vlaňajšej autonehode, pri ktorej takmer prišiel o nohu.

„Momentálne mám pocit, že budem hrať,“ povedal Woods na ostro sledovanej tlačovej konferencii. Definitívne rozhodnutie o štarte potvrdí bývalý prvý hráč sveta v stredu, keď ešte absolvuje tréning na deviatich jamkách. Turnaj začne vo štvrtok a Woods by mal úvodný deň štartovať o 16:34 SELČ v skupine s Juhoafričanom Louisom Oosthuizenom a Joaquínom Niemannom z Čile. Woods mal jasnú odpoveď aj na otázku, či verí, že má šancu vyhrať.  „Mám,“ reagoval úsečne, ale výstižne Woods.

Zámorský idol po prvý raz triumfoval na US Masters pred 25 rokmi  a naposledy v roku 2019. Celkovo víťaz pätnástich majorov chýbal na okruhu PGA Tour od novembra 2020, keď sa hralo kvôli koronavírusovej pandémii odložené US Masters. Vo februári minulého roku potom jeho kariéru takmer ukončila vážna havária. „Bol to náročný rok, ťažký… , ale som tu,“ skonštatoval 46-ročný Američan, ktorý musel po autonehode v Los Angeles na viacero zložitých operácií.

Vlani v decembri si zahral so synom Charliem na rodinnej exhibícii v Orlande.  Na ihrisku síce ľahko kríval, ale hral solídne. O jeho návrate na US Masters sa potom dlhšiu dobu špekulovalo. Už koncom marca si v Auguste zatrénoval. Od pondelka sa na ihrisku pripravuje a jeho hru sleduje dav nadšených fanúšikov. „Nemám pochyby fyzicky o golfe, loptičky triafam v pohode, ale najťažšia je chôdza. Obísť 72 jamiek  je dlhá cesta. Je to veľká výzva,“ uviedol Woods, ktorý na US Masters skončil dvanásťkrát medzi Top 5.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv