Neprehliadnite

Namiesto dôchodcu je z kedíka Scotta milionár

 

Súhra medzi golfistom a jeho kedíkom je vždy tak trochu alchýmia. V prípade Scottieho Schefflera a jeho nosiča Teda Scotta táto kombinácia však rozhodne funguje. Scheffler totiž ovládol štyri z posledných šiestich íventov vrátane US Masters a stal sa svetovou jednotkou.

Úspešná dvojica sa pritom dala dokopy len vlani v novembri. Scott predtým robil pätnásť rokov kedíka Bubbovi Watsonovi, ktorému dopomohol okrem iného k dvom triumfom na US Masters. V roku 2021 sa obaja rozišli a Scott už plánoval, že prácu kedíka povesí na klinec a bude sa venovať práci golfového inštruktora. Nechal sa ale nakoniec doslova „ukecať“ a prehovoriť Schefflerom, aby sa ako caddie na golfovú scénu opäť vrátil. Scheffler si užíva víťaznú vlnu, ktorú si fanúšikovia pamätajú len z najlepšej éry Tigra Woodsa.

Prirodzene benefity z toho plynúce si na staré kolená užíva Scott, ktorý sa namiesto poberania dôchodku stal nečakane milionárom. Napokon posúďte sami. Počas 62 štartov na PGA Tour bez Scotta na bagu si Scheffler zarobil 8,5 milióna USD, ale so Scottom mu stačilo len deväť štartov na to, aby naakumuloval sumu 10 miliónov USD.  Vo vrcholovom profesionálnom golfe je štandardom, že pokiaľ golfista prejde katom, jeho kedík berie odmenu vo formáte 10-7-5. V praxi to znamená 10 % z prize money za víťazstvo, 7 % za umiestnenie v Top 10 a 5 % za akékoľvek ďalšie umiestnenie.

Pokiaľ by sme tento model aplikovali na Schefflera a jeho výhry, činia odmeny pre Scotta od začiatku ich spolupráce minimálne jeden milión dolárov. A pritom veľa nechýbalo, aby Scott definitívne opustil golfové turnaje v úlohe kedíka. Po pätnástich rokoch po boku Bubby Watsona potreboval zmenu. A on sám sa už vrátiť na PGA Tour nechcel. „Rozhodli za mňa moje deti. Modlili sa za môj návrat. Po týždni mi povedali: mal by si do toho ísť. To rozhodlo, sám som si to nevybral,“ priznal Scott, ktorý zrejme ani v budúcej sezóne ešte neukončí kariéry kedíka. Dvadsaťpäťročný Scheffler bude totiž obhajovať zelené sako. „Asi budem musieť pracovať ďalej,“ reagoval Scott.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv