Neprehliadnite

Ryder Cup: V Ríme bude Stenson prvým švédskym kapitánom

 

Henrik Stenson bude ako prvý Švéd v histórii kapitánom európskeho tímu pre Ryder Cup, ktorý sa budúci rok uskutoční v Ríme.   Trojnásobný víťaz prestížneho súboja výberu starého kontinentu proti celku USA vystriedal Pádraiga Harringtona z Írska.

„Som nadšený a potešený, že som rydercupovým kapitánom Európy. Je to neskutočná česť. Vždy keď som si obliekal dres Európy ako hráč, tak som mal husiu kožu, a v úlohe kapitána to bude ešte väčšia,“ skonštatoval 45-ročný Stenson. Stenson si mimochodom vlani zahral turnaj European Tour v Golf Resortu Albatross na Berounsku a na Czech Masters skončil štvrtý.

Víťaz British Open z roku 2016 Stenson reprezentoval ako hráč Európu päťkrát a trikrát sa podieľal na výhre, naposledy na ihrisku v Le Golf National neďaleko Paríža v roku 2018. Strieborný olympijský medailista z Ria de Janeiro 2016 už bol vlani Harringtonovým asistentom. „Je to veľká česť osobne a zároveň aj skvelá správa pre moju zem a všetkých hráčov, ktorí za Európu hrali od Joakima Häggmana, ktorý bol v roku 1993 prvý,“ prezradil Stenson.

Očakávaný duel sa uskutoční na ihrisku Marco Simone Golf & Country Club 25. septembra až 1. októbra 2023. Európania doma vyhrali šesťkrát za sebou. „Urobím všetko, čo bude v mojich   silách, aby sme si získali trofej späť do európskych rúk,“ pripomenul Stenson vlaňajšou prehrou 9:19 v USA. V úlohe amerického kapitána bude Zach Johnson. Víťaz dvoch turnajov kategórie major vymenovali minulý mesiac, jeho asistentom bude Steve Stricker.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv