Neprehliadnite

Musselburgh Old Course oslavuje 350 rokov!

 

Už čoskoro oslávi bradaté golfové ihrisko Musselburgh Old Course úctyhodných 350 rokov. Na tomto výnimočnom ihrisku hrávala ešte francúzska kráľovná a škótska panovníčka z dynastie Stuartovcov – Mária I. Stuartová.

Keď si 2. marca 1672 vyrazil Sir John Foulis z Ravelstonu zahrať golf s dvomi priateľmi v škótskom Musselburghu, ani netušil, že tým napísal prvú kapitolu výnimočného golfového príbehu.  Najväčšou satisfakciou pre golfový šport je fakt, že na tomto linksovom ihrisku si môžete zahrať ešte aj dnes.

Aj podľa golfových odborníkov patrí „course“ v Musselburghu medzi najstaršie ihriská, na ktorých sa ešte stále golf hráva. A navyše na pôvodnom mieste. Tamojší „Old Course“ hostil najstarší major turnaj – The Open celkovo šesťkrát v rokoch 1874 až 1889. Napokon, narodil sa tam aj vôbec prvý golfista v histórii – Willie Park Sr.

Možno ste vedeli, možno nie, ale priemer golfovej jamky pri vlajke je 108 mm. Tento údaj oficiálne prevzal v roku 1893 aj riadiaci orgán R&A, pričom veľkosť golfovej jamky bola už vtedy determinovaná šírkou odkvapovej rúry používanej práve v Musselburghu. Musselburgh je jedným zo 14 ihrísk vo Veľkej Británii, ktoré hostili major The Open.

Aktuálne 350. narodeniny bude navyše oslavovať v roku, keď sa v škótskom St Andrews koná 150. ročník The Open. „Je to významné výročie pre všetkých ľudí spojených s Musselburgh Old Course Golf Clubom. Náš súčasný klub je síce starý len štyridsať rokov, ale za tu dobu sme pomohli vrátiť Old Course jeho niekdajšiu slávu. História nášho linksu je vzácna,“ neskrýval nadšenie súčasný kapitán klubu Steven Hill.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv