Neprehliadnite

Lefty si otvoril ústa, nemá formu a stráca sponzorov

 

Ťažko povedať či hlavným dôvodom je pokles športovej formy alebo údajne príliš silné slová na adresu saudskoarabských investorov. V každom prípade sa od Phila Mickelsona odvracajú sponzori aj reklamní partneri.

Zámorské média nedávno zverejnili úryvky z chystanej knihy Alana Shipnucka, v ktorých šesťnásobný major šampión hovorí „o krvavom saudskoarabskom režime, ktorý sa však dobre hodí ako tlak na PGA Tour.“ Lefty sa potom v utorok v rozsiahlom dopise ospravedlnil investičnému fondu LIV.

Práve spomínaný investičný fond totiž stojí za saudskými golfovými aktivitami, s ktorými ho spájali veľmi často ako jedného z možných účastníkov pripravovanej a lukratívnej Saudi Golf League. O PGA Tour sa však nezmienil. Uviedol ale, že sa na bližšie neurčenú dobu sa sťahuje do ústrania, aby sa „viac venoval rodine a milovanému okruhu najbližších ľudí.“  

Reakcia na sebe nedala dlho čakať. Mickelsona opustili významní sponzori a naposledy prišiel aj o organizátorskú taktovku na turnaji The American Express. Azda najlepší ľavoruký golfista v histórii pôsobil v úlohe hostiteľa turnaja od roku 2020.  V tejto sezóne pôsobil trochu pasívne, v La Quinte neorganizoval ani tlačovú konferenciu.

PGA Tour súčasne potvrdila, že s Mickelsonom nechce mať nič spoločné už ani jeho nadácia, ktorá vznikla v roku 2019 na účely vykonávania charitatívnych aktivít na turnaji.  Leftyho už predtým opustil sponzorský gigant a dlhoročný partner KPMG. Nasledovali ho Heineken/Amstel a Workday. Firma Callaway Golf partnerstvo s Leftym zatiaľ prerušila s tým, že ho neskôr znovu prehodnotí.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv