Neprehliadnite

Epson Tour: Spilková plánuje návrat medzi elitu cez nižšiu sériu

 

Češka Klára Spilková vstupuje do svojej štvrtej sezóny v americkom golfe. Zatiaľ čo predchádzajúce tri roky strávila na elitnom okruhu LPGA, tento rok štartuje v nižšej sérii Epson Tour (pozn. predtým Symetra Tour).

Dvadsaťsedemročná česká jednotka si určila za prioritu návrat na vrcholný okruh. Dvanástu profesionálnu sezónu zaháji Spilková tento týždeň na akcii Natural Charity Classic vo Winter Haven na Floride s dotáciou 200.000 USD.  „Teším sa na novú skúsenosť a nové ihriská. Už sa nemôžem dočkať prvého turnaja,“ uviedla Spilková.

Vlani síce skončila 23. na olympiáde v Tokiu, lenže na LPGA Tour neobhájila hraciu kartu a v decembri neuspela ani v kvalifikácii. Návrat na európsku sériu neplánovala, pretože sa na americkej pôde cíti dobre. „Za tri roky som si tu vybudovala zázemie,“ vysvetlila pražská rodáčka.

Z Epson Tour, ktorá pozostáva z 21 turnajov a vyvrcholí začiatkom októbra, sa na LPGA dostane najlepšia desiatka sezóny. „Budem sa snažiť odohrať čo najviac turnajov, aby som sa v celkovom poradí sezóny umiestnila čo najvyššie,“ povedala Spilková. Možno si párkrát zahrá aj na LPGA. „Pokiaľ sa dostanem do štartového poľa, ale to momentálne nie je isté,“ uviedla.

Možno sa objaví pri českej zastávke Ladies European Tour. V Berouně sa bude Tipsport Czech Ladies Open hrať 24. až 26. júna. „Nie je to na sto percent, hlavne vzhľadom k prekrývajúcemu sa americkému kalendáru, ale samozrejme by som sa doma rada ukázala,“ dodala Spilková.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv