Neprehliadnite

LET: V novej sezóne rekordná dotácia aj počet turnajov

 

Hlavná európska séria golfistiek Ladies European Tour (LET) bude mať v roku 2022 rekordnú dotáciu 24,5 milióna eur.  Okrem toho sa priaznivci ženského golfu sa v novej sezóne môžu tešiť aj na 31 zastávok v 21 krajinách, čo predstavuje tiež historické maximum.

LET, ktorej súčasťou je aj júnové podujatie Czech Ladies Open v Berouně, má teraz navŕšené celkové priaze money o 4,5 milióna eur oproti poslednej sezóne a o 13 miliónov eur v porovnaní s rokom 2019,. Najvyššia ženská golfová túra na svete – zámorská LPGA rozdelí v tejto sezóne trikrát vyššiu čiastku  86 miliónov amerických dolárov.

V nedávnej kvalifikácii na LET nedávno uspela česká golfistka Sára Kousková, ktorá ale vzhľadom ku svojmu amatérskemu štatútu v sérii zatiaľ štartovať nebude. Tereza Melecká a Kristýna Napoleaová získali nižšiu hraciu kartu LET a budú môcť štartovať na vybraných turnajoch.

Aktuálne najlepšia česká profesionálka Klára Spilková, ktorá počas ôsmich sezón na LET získala historický titul v Maroku, zostane po neúspechu v kvalifikácii na LPGA na nižšej zámorskej Symetra Tour.

 

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv