Neprehliadnite

LET: V Berouně sa stretne ženská elita opäť v júni

 

Už štvrtý rok v rade sa uskutoční golfový turnaj Czech Ladies Open (pozn. dotácia 200.000 eur) v rámci najvyššej dámskej európskej série Ladies European Tour (LET). Rovnako ako vlani sa bude hrať na ihrisku v Berouně a opäť pred prázdninami od 24. do 26. júna.

„Turnaj si udržal rovnaký výhodný termín ako v minul roku. Teší ma, že Ladies European Tour zažije v mnohých ohľadoch rekordný rok a že môžeme byť jeho súčasťou,“ povedal Luboš Koželuh, promotér akcie Tipsport Czech Ladies Open 2022 a majiteľ spoločnosti Premier Sports. Tohtoročný kalendár okruhu LET obsahuje 31 turnajov v 21 krajinách a celkový objem odmien dosahuje 24,5 milióna eur, čo je o 4,5 milióna viac než vlani.

V Berouně se bude hrať po tretí raz a pred českou akciou sa uskutoční zhodne miliónom eur dotované turnaje vo Švédsku a v Anglicku. „Mám radosť z toho, že na tie turnaje nadväzujeme.  Je možné preto v Berouně očakávať skvelú konkurenciu hráčok,“ uviedol Koželuh. Predpokladá sa štart až desiatich českých golfistiek, z ktorých skončila vlani Sára Kousková sedemnásta. V decembri uspela Kousková v kvalifikácii LET.

Tento rok by mohol byť turnaj v Berouně pre Kouskovú jedným z prvých akcií po dokončení štúdia a prestupu medzi profesionálky. Vlani turnaj vyhrala Thajčanka Atthaya Thitikulová, ktorá sa nakoniec stala aj celkovou kráľovnou sezóny. Formu potvrdila aj ziskom karty na elitný americký okruh LPGA. V Česku by sa mal tento rok hrať aj turnaj druhej európskej série LETAS, ktorý pripravuje Česká golfová federácia. V minulosti sa konal na Konopišti a vlani ho ovládla práve  Kousková ako prvá Češka vôbec.

 

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv