Neprehliadnite

Wellness – Zell am See: Nezabudnuteľná dovolenka

 

Športový a rodinný hotel Alpenblick**** nájdete v Zell am See, v mestečku, ktoré patrí u našich západných susedov k najkrajším. Veď leží uprostred salzburských Álp na úpätí Národného parku Vysoké Taury a neďaleko Großglockneru, najvyššieho vrchu Rakúska.

Text Ivan Mičko / foto autor

 

 V zime láka región Zell am See – Kaprun svojou očarujúcou krásou, v lete vás dostane buď osviežujúce alpské jazero, alebo neďaleký ľadovec Kitzsteinhorn.

Bohatá história

Prvé zmienky o meste sú z dávnych rímskych čias. V stredoveku bolo Zell am See známym banským strediskom. K histórii mesta patrí určite Vogtturm, kamenná päťpodlažná veža, najstaršia stavebná pamiatka v meste z 13. storočia, kde dnes sídli mestské múzeum. Alebo dva zámky – Prileau, ktorý dnes slúži ako luxusný hotel, a Rosenberg, kde sídli radnica. Prípadne zájdite do Kostola sv. Hyppolita, ktorý kedysi vlastnil rád Augustiánov, kde môžete obdivovať krásne stredoveké fresky. Dnes je Zell am See jedným z najrozvinutejších turistických stredísk v Rakúsku. Turisti ho vyhľadávajú nielen pre jeho krásu, historické pamiatky a príjemnú atmosféru, ale aj pre najrôznejšie možnosti ako aktívne i zábavne prežiť dovolenku.

Plavba po jazere

Zellské jazero patrí neodmysliteľne k mestečku a vytvára jeho neopakovateľnú atmosféru. Pritom zďaleka nepatrí k najväčším. Na dĺžku meria 3,8 km a na šírku 1,5 km. Má však iný primát – jeho voda patrí k najčistejším v Európe. Keďže v lete má voda až 20°C, kúpanie v ňom je doslova rozkošou. Ale aj člnkovanie a potápanie patria k častým kratochvíľam návštevníkov mesta. A tak nás neprekvapilo, že sme aj my na hornej palube zaregistrovali hostí z rôznych kútov sveta. Blankytná obloha, tichá vodná hladina, prosecco a výhľady na mesto s jeho dominantami – zážitok na celý život. Ani sa nechce veriť, že o pár týždňov bude jazero Zell am See celé pokryté ľadom…

Šport a relax

Ak by nemali v Rakúsku lockdown, práve by v regióne Zell am See – Kaprun otvárali lyžiarsku sezónu. „Fajnšmekri“ dobre vedia, čo ponúkajú tamojšie tri špičkové lyžiarske strediská. Viac ako 400 kilometrov zjazdoviek, vyše 120 vlekov a lanoviek a terény pre každú vekovú či výkonnostnú kategóriu. Majitelia hotela Alpenblick, Christina a Georg Seglovci, majú šport v krvi a z vlastnej skúsenosti poznajú, čo znamená kvalitný relax po zvýšenej telesnej aktivite. Preto sa vlani rozhodli rozšíriť nielen hotelovú kapacitu, ale aj zónu pre oddych a relax.

Aktuálne má wellness a vitálny priestor rozlohu 1 300 m². V ňom je priestranný 140 m² veľký vnútorný a vonkajší bazén s 30°C vyhrievanou vodou. Rovnaká voda je aj v novom horskom jazierku, ktoré má 430 m² a veľkorysú prekrytú terasu. Bezplatným bonusom sú nádherné výhľady na zasnežené vrcholky Álp. Na milovníkov tepla čaká svet sáun. Neodolateľnou je najmä panoramatická sauna, k dispozícii sú však aj bio-sauna, infračervená kabína a parný kúpeľ. Príjemný pokoj nájdete v Stillen Alm s vodnými posteľami alebo v izbe snov.

Fitnes a joga

Kondíciu môžu hoteloví hostia naberať v moderne vybavenom fitnes centre pod dohľadom profesionálneho trénera. „Na tréning používame najnovšie diagnostické a tréningové metódy,“ hovorí zanietený tréner Philip Aigner. „Náš cvičebný program má šesť pilierov: získavanie sily a budovanie svalov, flexibilita, relaxácia, posilňovanie kardiovaskulárneho systému, senzomotorická koordinácia a mindfulness,“ vysvetľuje Philip a dodáva: „S milovníkmi behu chodím dvakrát týždenne behať okolo jazera, pričom dĺžku trate volím podľa želania bežcov.“ Ak majú hoteloví hostia záujem o jogu, skúsená Nadja Klag poradí začiatočníkom i pokročilým. Pridá aj rady, ako sa stravovať, pretože je vyštudovaná výživová špecialistka. A aby bola starostlivosť o telo a ducha dokonalá, vezme si vás do parády vyškolený personál z oblasti Beauty & Massage.

Alpin Card

Je spoľahlivým pomocníkom počas pobytu v týchto končinách. Získate ju od všetkých partnerov regiónu, prípadne v miestnych centrách cestovného ruchu. Môžete ju využívať na presuny medzi jednotlivými strediskami alebo k údolným staniciam lanoviek či vlekov. Má svoju letnú, zimnú i celoročnú verziu. Môžem potvrdiť, že sa nám hodila a že v celom regióne Zell am See jazdia skibusy spoľahlivo.

 

 

 

 

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv