Neprehliadnite

Dána Olesena zbavili obvinení zo sexuálneho obťažovania

 

Dánskeho golfistu Thorbjörna Olesena zbavil londýnsky súd obvinenia zo sexuálneho napadnutia. Opitý severan ešte v roku 2019 obťažoval počas zaoceánskeho letu nemenovanú ženu, močil do uličky a odmietal rešpektovať pokyny posádky.

Olesen síce pred paragrafmi unikol po trojdennom súdom konaní, ale jeho profesionálnu kariéru spomínaný incident rozhodne poznamená. Temperamentný golfista počas spomínaného letu v opojnej nálade po kombinácii alkoholu a práškov chytil za prsia neznámu ženu, ktorá nechcela byť menovaná, a pokúšal sa ju pobozkať. Následne potom si urobil malú potrebu do uličky a na sedadlá v prvej triede. S posádkou si prirodzene v tom momente nerozumel.

Víťaza piatich turnajov European Tour a člena víťazného európskeho tímu z Ryder Cupu 2018 si po ročnom odročení jeho kauzy dobre preklepli a detailne pitvali jeho výstrelky, ktoré nespôsobila jen kombinácia vína, piva, šampanského, brusnicovej vodky… Predvlani v júni bol teraz už 31-ročný  Dán zatknutý po prílete na londýnske letisko Heathrow z Nashville, kde hral turnaj World Golf Championships.

Vtedy na FedEx St. Jude Invitational pokazil finálové kolo, po ktorom sa prepadol ze siedmeho miesta do tretej desiatky. Cestoval s anglickými kumpánmi z rydercupového tímu Ianom Poulterom, ktorého výpoveď teraz riešil súd, či Justinom Roseom. „Mám chuť sa zabiť,“ uviedol údajne podľa  svedectva svojich kamarátov. A cesta z USA do Británie sa mu úplne vymkla spod kontroly. Pri procese ospravedlňoval Olesen svoje správanie práškami na spanie, ktoré mu na „pochybnom webe“ kúpila partnerka.

Údajne po nich fungoval ako automat a nedokázal kontrolovať svoje správanie. Sexuálne motivovaný útok odmietol. „Hanbím sa za činy, ktoré sa počas súdneho konania opisovali. Za svoju chybu som zaplatil veľkú cenu. Tento prípad mal zničujúci dopad na mňa osobne, na moju rodinu i kariéru,“ citovali ostrovné média Olesena, ktorý bol v dobe incidentu 62. hráčom sveta. Aktuálne sa už prepadol až na 432. miesto a mal rok zastavenú činnosť na European Tour.

Olesenovi sa po roční pauze už toľko nedarilo. Aj vinou zraneného zápästia naskočil do sezóny European Tour až v apríli. Vrátil sa síce deleným piatym miestom na Gran Canaria Lopesan Open, ale ďalšie umiestnenia v Top 10 uhral až v novembri na AVIV Dubai Championship. Medzitým zaznamenal len dve umiestnenia v Top 20. V 17 turnajoch neprešiel osemkrát katom a v hodnotení Race to Dubai skončil na 129. mieste. Teraz je ostro sledovaná kauza uzatvorená.

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv