Neprehliadnite

Lazzarini Embryon: Elegantný kompromis

 

Veľké nemusí znamenať lepšie, pre malé zase nemusí byť podmienkou kompromis. Dôkazom tohto tvrdenia je aj 24-metrov dlhý koncept luxusného člna Embryon z dizajnérskeho štúdia Lazzarini.
Text: Jakub Jesenski

Taliansky dizajnér Pierpaolo Lazzarini pokračuje v objavovaní vodného sveta. Jeho najnovšia štúdia má mať celú konštrukciu z uhlíkových vlákien. Výsledkom má byť o 30 percent nižšia hmotnosť.

Fotochromatický systém

Dizajn lode je postavený na organických tvaroch a špeciálnom fotochromatickom systéme, ktorý zaisťuje transparentnosť povrchov. Plavidlo má byť vybavené dvoma spaľovacími a jedným elektrickým motorom. Interiér bude ponúkať unikátne výhľady vďaka čiastočne transparentnému trupu. Malá motorová jachta Lazzarini Embryon je koncept hyperčlna, ktorý ukazuje, že na veľkosti nezáleží, pokiaľ ide o pohodlie.

Luxusná investícia

Jachty predstavujú obrovský záväzok. Ich nákup je finančne náročný a rovnako vysoké sumy stoja ročné prevádzkové náklady aj základná údržba. Pokiaľ si ich väčšina zákazníkov neprenajme, uviazne v čiernej diere v tvare jachty, ktorá vysáva peniaze.

Bez úletov

Pierpaolo Lazzarini je známy svojimi úletmi. Do stredu nadstavby superjachty The Shape napríklad umiestnil otvorenú dieru. Alebo vytvoril žeriav podobný labutiemu krku. Embryon  rozhodne nie je nejaký menejcenný či druhotriedny „downgrade“. S celkovou dĺžkou 24 metrov a šírkou 5,5 m je Embryon vysoký 4,80 m a má ponor 1,5 m. Špecifiká projektu ešte nie sú známe, ale už na prvý pohľad je zrejmé, že elegantný Embryon je navrhnutý pre rýchlu a športovú jazdu na krátke a stredne dlhé vzdialenosti.

Denný krížnik

Ostrá prova je vyrobená, aby prerazila cez vody, zakrivená nadstavba je elegantná a aerodynamická zároveň. Na rozdiel od luxusu a vybavenia, ktoré sú na veľkej jachte, sa treba uskromniť. O luxusnom člne Embryon sa dá hovoriť ako o dennom krížniku. Za predpokladu, že máte vhodný priestor na jeho uloženie a nalodenie.  Embryon zdieľa rovnaký dizajnový jazyk ako väčšina návrhov Lazzariniho v tom, že je veľmi elegantný a má rozhodne futuristický nádych.

Minimalistický priestor

Boky trupu a nadstavby sú priehľadné s voštinovým dizajnom a odrážajú okolité prostredie, aby chránili súkromie hostí. Ubytovanie na palube je pre šesť hostí a malú posádku v oddelených ale dosť stiesnených priestoroch. V podpalubí, v prednej časti lode, je hlavná spálňa s dostatkom priestoru, kráľovskou posteľou a vlastnou kúpeľňou. Spálňa pre posádku je umiestnená priamo na prove a v zadnej časti sú dve samostatné spálne pre hostí, tiež s vlastnými kúpeľňami.

Zatiaľ koncept

Hore na hlavnej palube sa nachádza elegantný salónik s dvoma pohovkami v tvare písmena L na oboch stranách a veliteľským centrom v blízkosti. Plážový klub ponúka dodatočnú pohovku na opaľovanie, ako aj platformu na plávanie, vďaka ktorej bude prístup k vode a z vody ľahký. Lazzarini si predstavuje Embryon s naftovo-elektrickým hybridným pohonom. Nápadný koncept Embryon stojí za to, aby prešiel do ďalšej výrobnej fázy. Vzhľadom na tradíciu a renomé spoločnosti Lazzarini nemožno vylúčiť, že potenciálny klient sa objaví na vodnej hladine.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv