Neprehliadnite

Bad Waltersdorf – Máme poslanie: „Golf musí byť zábavný“

 

Golfisti i hostia Waltersdorfu tvrdia, že toto milé  kúpeľné mestečko vo východnom Štajersku nepatrí medzi destinácie, ktoré by ste mali navštíviť iba raz za život.
Text: Ivan Mičko, Foto: autor a archív

Bad Waltersdorf je totiž miesto, kam sa budete znova a znova vracať. Dôvodov je celý rad. Predovšetkým je to ideálna dovolenková destinácia. Ponúka relax, zábavu i zdravý pohyb.

Štyri ročné obdobia

Na jar vás očaria rozkvitnuté ovocné stromy, farebné jarné kvety a osviežujúca zeleň lesov. Bad Waltersdorf poskytuje v tomto období telu, mysli a duši uvoľňujúce vydýchnutie. Región leží v klimaticky preferovanej hornatej krajine východného Štajerska. Čistá príroda doslova vyzýva k pohybu. Silnú príťažlivosť má aj tunajšia termálna voda, poklad tohto kraja. Horúce, liečivé pramene. A to nielen pre liečivé účinky, ktoré sa tu celoročne využívajú. Horúce pramene majú veľmi pozitívny vplyv aj na životné prostredie tohto kraja. Odpadové teplo z kúpeľov sa totiž využíva na vykurovanie termálnych kúpalísk, hotelov a škôl. A tak sa do ovzdušia dostáva oveľa menej škodlivín.

Leto zasa ponúka pestrú paletu športových aktivít. Od behu, cyklistiky, lukostreľby a tenisu až po golf. A po dobrom športovom výkone šup do bazénov či kúpeľov zbaviť sa únavy. A večer? Návštevníkov láka množstvo reštaurácií, hostincov, vinární a Heurigen s domácimi i medzinárodnými špecialitami. V gurmánskych reštauráciách, krčmách a dedinských hostincoch je večer čo večer dobrá nálada aj vďaka príjemným domácim hostiteľom. Možno preto sa tomuto kútu Štajerska hovorí región zdravia a zábavy.

Jeseň v kúpeľoch Waltersdorf je ideálnym miestom na tichý a ničím nerušený oddych, na dlhé prechádzky a pohyb v krásnej prírode.

Golf is fun

Slogan golfového klubu Bad Waltersdorf vnáša denne do života Peter Weninger, manažér ihriska. Pri každej príležitosti tvrdí: „Pre mňa je najdôležitejšie, aby ste svoj voľný čas trávili v uvoľnenej a príjemnej atmosfére. Pre nás je najlepšou pochvalou vaša dobrá runda“! 18-jamkové ihrisko otvorili v roku 2005. Má mierne zvlnený charakter a dosť vodných prekážok. Ihrisko nepatrí k najťažším, ale má charakter. Jeho autor Michael Pinner, anglický architekt golfových ihrísk, ho dokonalo zasadil do existujúcej krajiny.

Areál spĺňa turistické aj športové požiadavky a citlivá architektúra prispieva k špeciálnemu golfovému zážitku. Osobitne vtedy, ak dobre manažujete svoju hru a hráte presne. Vtedy vás ihrisko odmení dobrým výsledkom. Ale v každej ročnej dobe úžasnými výhľadmi. Navyše v jeseni máte pocit, že naberáte silu. Domáci vravia, že tu všade cítiť energiu jabloní a orechov.

Dohraj a zostaň!

Samozrejme v miestnej klubovni. Vraj je to najdôležitejšie miesto na ihrisku. Aspoň to tvrdia všetci, ktorí po hre navštívili klubovú reštauráciu Willis. Nájdete ju medzi 18. grínom a odpaliskom. Domáci tvrdia, že golfisti ju radi navštevujú a hedonisti milujú. Vraj aj bez golfových palíc. Reštaurácia Willis patrí Willimu Frauwallnerovi. Je všeobecne známe, že jej majiteľ má od marca do novembra stále rovnaký cieľ – rozmaznávať návštevníkov štajerskými špecialitami a lahodnými vínami. A každý druhý piatok v mesiaci vás pozve na grilované menu. Treba zažiť. Prísť, posedieť medzi štamgastmi a nasať atmosféru, ktorú všade nezažijete a na ktorú budete dlho spomínať. A ak bude možnosť, určite sa sem radi vrátite.

  1. S.

A ešte veta, ktorú som si z ihriska v Bad Waltersdorfe všimol a ktorú budem nosiť v hlave do konca života: Golf v Bad Waltersdorfe – najfascinujúcejší spôsob, ako sa prebiť životom!

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv