Neprehliadnite

World Championship Long Drive: DeChambeau skončil vo štvrťfinále, Berkshire získal titul

 

Profesionálny golfista Bryson DeChambeau potvrdil slová odborníkov, že by sa nestratil ani medzi špecialistami na dlhé odpaly. Americký borec to dotiahol na svetovom šampionáte „odpalovačov“ v Nevade až do štvrťfinále. Zlato získal jeho priateľ a mentor v tejto disciplíne Kyle Berkshire.

Fyzicky výborne disponovaný DeChambeau zanechal v americkom Mesquite skvelý dojem a pre Professional Long Driver´s Association World Championship bol vítanou ozdobou. Napokon, prenos z finálového dňa sledovalo naživo na Youtube viac ako 44.000 ľudí a naladila si ho aj viacero známych hráčov, ktorí se údajne dobre bavili. Víťaz Ryder Cupu do Nevady dorazil ihneď po oslave triumfu nad Európou vo Whistling Straits. Medzi najlepším odpalovačmi na svete dokázal postúpiť až medzi poslednú osmičku golfistov.

Tam už ale nestačil jeho drive dlhý 357,5 m na postup medzi medailové kvarteto. Do tej doby postupoval tri dni v rade vždy do ďalšej fáze šampionátu, než ho v piatok čakalo Top 16. Vo svojej prvej sérii dosiahol vzdialenosť  371,2 m pri rýchlosti hlavy palice 350,8 km/h. Napriek tomu skončil druhý za Nemcom Martinom Borgmaierom, ktorý trafil 380,4 m dlhú ranu. Poslednú piatu sériu v Top 16 potreboval vyhrať, aby postúpil do štvrťfinále. To sa mu aj podarilo vďaka rane dlhej 360,3 m, zatiaľ čo jeho súper Ryan Gregnol sa uprostred rozhodujúcej série vedľa neho zrútil so zranením slabín.

Súperi DeChambeaua v štvrťfinále potom boli Borgmeier, bývalý majstri sveta v tejto disciplíne Justin James a Colton Castro. Každý hráč zahral šesť drajvov, pričom do semifinále išli dvaja najdlhší. Tými boli James a Borgmeier po ranách dlhých 368,5 resp. 363 m. Do finále sa potom dostali dvaja poslední majstri sveta Berkshire a James. Prvý z nich triumfoval s najdlhšou  ranou 385,9 m. James bral striebro za výkon 382,2 m.

-jj-

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv