Neprehliadnite

Woodsov spoluhráč zo Stanfordskej univerzity prišiel o nohu

 

Život sa s nikým nemazná! Nedávno to pochopil aj bývalý spoluhráč Tigra Woodsa zo Stanfordskej univerzity Casey Martin, ktorému museli amputovať nohu v dôsledku chronických problémov s dolnou končatinou. Martin je niekdajším hráčom PGA Tour a v súčasnosti hlavným trénerom na Univerzite v Oregone.

Napriek fyzickému hendikepu plánuje pokračovať v hraní golfu. Martin podstúpil zákrok na pravej nohe kvôli komplikácia vyplývajúcim z Klippel – Trénaunayovho syndrómu. To je choroba, ktorá ovplyvňuje vývoj ciev, kostí a mäkkých tkanív ako sú koža a svaly. V jeho prípade zasiahla pravú nohu, napriek tomu sa Martin dočkal relatívne úspešnej kariéry.

Bývalý spoluhráč hviezdneho Woodsa zo študentských čias bol súčasťou tímu, ktorý vyhral v roku 1994 šampionát NCAA. O rok neskôr sa stal Martin profesionálom a v roku 2000 sa dostal aj na PGA Tour. „Lekári mu dokázali zachrániť toľko kosti nad kolenom, koľko sa len dalo. To by mu malo dať dobrú šancu na účinnú protézu,“ uviedol Martinov brat Cameron.

V roku 2001 Martin úspešne zažaloval PGA Tour za právo používať vozík, keď sa dovolal zákona o Američanoch so zdravotným postihnutím. Na PGA Tour odohral v rokoch 1998 až 2005 a pri krátkom návrate v roku 2012 celkovo 43 turnajov, v ktorých zarobil viac ako 200.000 amerických dolárov. Martin tiež dvakrát štartoval na US Open, lepšie skončil v roku 1998 na delenom 23. mieste v Olympic Clube.

 -jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv