Neprehliadnite

Swiss Challenge: Senzačných 58 úderov Španiela Del Reya

 

Španielsky golfista Alejandro Del Rey sa zapísal pozoruhodným spôsobom do histórie golfu. Dvadsaťtriročný borec zahral na turnaji Challenge Tour neuveriteľných 58 rán. Podobný kúsok sa doteraz podaril na profesionálnych túrach po celom svete len štyrom hráčom!

Del Rey však okrem toho pridal ešte navyše, než pred ním dokázali Jim Furyk (PGA Tour 2016), Stephan Jäger (Korn Ferry Tour 2016), Rjo Išikawa (Japan Tour 2010) a Kim Seong-hyeon (Japan Tour 2021). Spomínané kvarteto golfistov totiž zahralo skóre -12 na pare 70, zatiaľ čo Del Rey -14 na pare 72. Na Challenge Tour doteraz v celej 32-ročnej histórii série padla hranica 60 úderov len dvakrát – 59 rán zapisovali Adrien Mörk (2006) a Nicolo Ravano (2016).

Del Rey štartoval v druhom dejstve na turnaji Swiss Challenge z desiatej jamky a po prvých šiestich jamkách už bol na skóre -7. Potom mal chvíľku útlm ale to bolo len ticho pred búrkou. Na jamkách jedna až šesť ubral ďalších päť úderov a všetko korunoval na záverečnej deviatke už tretím eaglom kola. V súčte mal skóre -14 na kolo. Celkovo sa však dostal na -12, pretože Del Rey v prvom kole dohral so skóre +2.

Vďaka famóznej druhej runde sa ale katapultoval v leaderboarde o neuveriteľných 94 priečok až na delenú 4. pozíciu. „Bol to proste skvelý deň, skvelý golf v celom kole. Na to potrebujete zahrať pár dobrých rán, ktoré som dnes dával. Kľúčom bol bezchybný driver. Trafil som všetky ferveje, rovnako ako sa mi darilo presne triafať železa,“ pochvaľoval si Del Rey.

 -jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv