Neprehliadnite

Prvý golfový artikel vydražený za milión USD?

 

Hviezdny Tiger Woods sa ešte stále zotavuje po vážnej autonehode. Napriek tomu stále zamestnáva média. Najnovšie vďaka ikonickému patru Scotty Cameron, s ktorým triumfoval na US Masters 1997. Podľa odborníkov sa môže predať v aukcii až za milión amerických dolárov.

Dva mesiace potom, čo spoločnosť Golden Age Golf Auctions predala Woodsov náhradný putter Scotty Cameron pripravený pre sezónu 2000 za neuveriteľných 393.300 USD, sa teraz pokúša prelomiť hranicu jedného miliónu dolárov. Ako inak, opäť prostredníctvom palice po Woodsovi.  Tým kúskom, ktorý by mal hranicu prelomiť, je putter Newport TeI3 Teryllium, s ktorým si vybojoval takmer pred štvrťstoročím zelené sako v Auguste National.

Aj vďaka tejto čarovnej palici triumfoval vtedy Woods na US Masters o rekordných dvanásť úderov. Na rozdiel od predchádzajúceho predaného putteru, s týmto Woods na majore skutočne hral a vyhral. A použil ho i pri jednom zo svojich 82 víťazstve na PGA Tour. Preto má tento putter podľa zakladateľa spoločnosti Ryana Careyho veľkú šancu stať sa prvým golfovým artiklom, ktorý prekoná hranicu milión dolárov.

Predtým než sa putter dostal do aukčnej ponuky, vlastnil ho člen Siene slávy amerického futbalu NFL Andre Reed.  Zámorský „futbalista“ putter dostal darom od samotného Woodsa počas jedného z ich spoločných kôl golfu v Isleworthe. Woods a Reed boli vtedy susedia a pravidelne spolu hrávali golf. Podľa aktuálneho stavu putteru a extrémneho opotrebovania hlavy a šaftu, môžme usudzovať, že sa palica v priebehu rokov dosť používala. Na špičke hlavy palice sú vyrazené Woodsove iniciály TW a jeho pravosť stvrdil dopisom nielen Reed, ale aj certifikát Scottyho Camerona.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv