Neprehliadnite

Nový partner napumpuje do Asian Tour 200 miliónov USD

 

Svetové golfové túry bojujú o golfistov a golfistky.  Expandujúca Asian Tour v tomto trende nezaostáva a vďaka novému saudskoarabskému partnerovi LIV Golf Investment dostane finančnú injekciu 200 miliónov USD.

Väčšinovým akcionárom novo vzniknutej spoločnosti LIV Golf Investment je Verejný investičný fond zo Saudskej Arábie. Práve tento dravý investor  v októbri prevzal za 300 miliónov kontrolu nad tradičným anglickým futbalovým klubom Newcastle United. Dres účastníka Premier League oblieka mimochodom aj slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka. Asian Tour, ktorá bola kvôli koronavírusovej pandémii na osemnásť mesiacov prerušená, už oznámila, že chystá nielen reštart. Predovšetkým však dohoda s LIV Golf Investment garantuje, že sa program série rozšíri už v roku 2022 o nových desať turnajov nielen na ázijskom kontinente, strednom Východe, ale tiež v Európe.

Novým šéfom LIV se stal bývalý prvý hráč sveta Greg Norman. „Toto je len začiatok. ´Ázijská tour je spiaci obor a našou ambíciou  je sérii rozšíriť a uvoľniť doteraz nevyužitý potenciál,“ vyhlásil 66-ročný Austrálčan. Skôr než Covid-19 predčasne ukončil sezónu 2020, bolo o rok skôr súčasťou  Asian Tour 24 turnaj v 13 krajinách, ktoré ponúkali „prize money“ v celkovej výške 25 miliónov dolárov. Vďaka spojeniu s LIV sa investície do tour v budúcich desiatich rokoch navýšia o 200 miliónov amerických dolárov. Súčasťou Asian Tour bude aj turnaj Saudi International s dotáciou 5 miliónov dolárov. LIV Golf Investment ale nebude priamo investorom Asian Tour, ale skôr organizátor nových turnajov. To samozrejme len zvyšuje špekulácie, že hlavným cieľom, na ktorom by mal pracovať aj Greg Norman, je vznik novej golfové ligy s podporou saudskoarabského kapitálu.

Pre „žraloka“ Normana to môže byť aj určitá satisfakcia. V roku 1994 predložil návrh na vznik World Golf Tour – sériu ôsmich turnajov bez katu pre 40 najlepších golfistov sveta. Tento zámer ale vtedy PGA Tour rezolútne zmietla zo stola a sama potom o tri roky neskôr prišla so sériou turnajov Wolrd Golf Championship. Úvahy o vzniku novej svetovej golfovéejligy sa od začiatku stretávajú s odmietavým postojom predovšetkým zo strany  PGA Tour. Vedenie okruhu už pohrozilo, že ich členovia, ktorí v spomínanej lige budú hrať, dostanú doživotný dištanc na akciách PGA Tour. „Jedná sa o najväčší zlom v historickom vývoji Asian Tour. Táto príležitosť zaistí bezprecedentné nové hracie príležitosti a objaví nových hráčov,“ pochvaľoval si riaditeľ Asian Tour Cho Minn Thant.

-jj-

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv