Neprehliadnite

ANA Inspiration: Nová éra, ženský major s dotáciou 5 miliónov USD

 

Prvý ženský major sezóny ANA Inspiration prechádza výraznými zmenami. Od budúceho roku sa bude hrávať s novým názvom a s výrazne zvýšenými odmenami. Navyše, od roku 2023 sa presunie na iné miesto v novom termíne, aby sa nehrával v dátumoch pred mužským US Masters.

Podľa zámorských médií sa bude úvodný major ženského kalendára hrať pod názvom Chevron Championship, alebo spoločnosť Chevron nahrádza po siedmich rokoch partnerstvo s ANA. Šesťročná zmluva s novým hlavným sponzorom zahŕňa aj navýšenie prize money z 3,1 milióna dolárov na 5 miliónov USD, čo robí z tohto turnaja opäť najlukratívnejší ivent v ženskom golfe. Budúce plány tiež zahŕňajú presun turnaja do oblasti Houstonu, kde sídli 8000 zo 40.000 globálnych zamestnancov Chevronu. Presunutie na neskorší termín na jar tiež umožní vysielať turnaj na stanici NBC.

Nové ihrisko bude oznámené v najbližších mesiacoch. „Toto partnerstvo zmení LPGA v mnohých ohľadoch. Umožní to povzniesť tento major do nových výšin,“ reagovala komisárka LPGA Mollie Marcouxová-Samaanová. Tohtoročný 50. ročník ANA Inspiration vyhrala Patty Tavatanakitová na Dinah Shore Tournament Course v Mission Hills Country Clube v Rancho Mirage v Kalifornii, kde sa hráva turnaj od svojej premiéry v roku 1972.

Založil ho predseda Colgate-Palmolive David Foster a zabávač Dinah Shore. Napokon turnaj dostal prezývku „The Dinah“ a zohráva dôležitú úlohu v histórii ženského golfu.. Už pri svojom debute mal takmer trojnásobné prize money oproti US Women´s Open (110.000 USD oproti 40.000 USD). Jeho Pro Am turnaje  lákali viacero celebrít a divácke zástupy boli na LPGA najpočetnejšie. V roku 1982 už pod hlavičkou nového sponzora – Nabisco, sa turnaj stal prvý ženským golfovým podujatím, ktorý vysielala televízia  naživo počas štyroch kôl.

Aspoň nejaké televízne pokrytie mal ale turnaj už od začiatku svojej existencie O rok neskôr bol „The Dinah“ povýšený medzi majormi, hoci mnohé hráčky ho za major považovali už skôr. „Bol to v podstate  major už od prvého dňa. Od začiatku to bola veľmi dôležitá akcia,“ uviedla vlani členka Siene slávy Donna Caponiová.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv